Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Martins Dukurs desmito gadu pēc kārtas triumfē Īglsā

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien Īglsas trasē Austrijā piektdien aizvadījuši Pasaules kausa piektā posma sacensības. Martins desmito gadu pēc kārtas triumfēja šajā trasē, bet Tomass samierinājās ar pieticīgo 12. vietu.

Martins aizvadīja labu pirmo braucienu, sev izcili veiksmīgajā trasē finišējot pēc 52,34 sekundēm. Otrais, no latvieša atpaliekot 0,19 sekundes, bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, bet trešo vietu pirmajā braucienā ieņēma brits Markuss Vaiats (+0.27).

Tomass pieļāva vairākas kļūdas un no jaunākā brāļa atpalika 0,55 sekundes.

Otrajā mēģinājumā Martinam izcils starts, tikpat labs brauciens un finišā 0,42 sekunžu pārsvars pār Sunbinu, kurš no ceturtās vietas pakāpās uz otro. Trejakovs viņam zaudēja 0,02 sekundes un tika pie bronzas.

Tomass otrajā mēģinājumā bija nedaudz ātrāks startā, tomēr 11. laiks braucienā neļāva pakāpties augstāk. Vēl vairāk - viņš no desmitās vietas noslīdēja uz 12, no brāļa summā atpaliekot 1,17 sekundes.

Martinam šī ir 52. uzvara Pasaules kausa posmos.

Jau ziņots, ka pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā viņš ierindojās ceturtajā vietā, bet iepriekšējā nedēļā Laplaņas trasē Francijā atkal bija otrais. Tikmēr T.Dukurs finišēja attiecīgi sestajā, piektajā un divreiz desmitajā pozīcijā. Pēc sezonas ievada, kad uzvaru posmā secīgi svinēja trīs sportisti - vācietis Aksels Jungks, krievs Aleksandrs Tretjakovs un dienvidkorejietis Sunbins Juns -, par pirmo divkārtējo uzvarētāju šosezon Laplaņā kļuva Tretjakovs.

M.Dukurs pēc uzvaras palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā, kur ar 1047 punktiem ir līderis. Otro vietu ar 1018 punktiem ieņem Tretjakovs, bet trešais ar 979 ir Juns. T.Dukura kontā 776 punkti un astotā vieta.

Sacensības Insbrukā Īglsas trasē M.Dukuram allaž bijušas veiksmīgas. Šeit viņš 2016.gadā ceturto reizi kļuva par pasaules čempionu, šeit 2010.gadā izcīnīja savu pirmo un iepriekšējā sezonā - savu desmito Eiropas čempiona titulu, četras reizes karjerā par spēcīgāko Eiropas skeletonistu kļūstot tieši Insbrukā.

T.Dukurs, kuram nav tik liela trumpja starta metros kā brālim, šajā trasē Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļu izcīnījis 2013.gadā. Divos iepriekšējos gados Eiropas čempionātā Tomass ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Pagājušogad otrais Pasaules kausa vērtējumā posmā bija Juns, trešais - Jungs, ceturtais - Tretjakovs.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Kā LETA jau ziņoja, lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Papildināta 7. rindkopa

Top komentāri

Maksims Ter-Oganesovs
Apsveicam viņu ar uzvaru! Malacis!
Liels prieks
L
Par Soču olimpiādes patieso čempionu - Martinu Dukuru ! Baltu kuilis !
Arik Nippel
A
Dobelē aizturēts 236 gadus vecs bērns teju četrdesmit promiļu reibumā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi