Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martins Dukurs noslēdz panākumiem bagāto skeletonista karjeru

Titulētais Latvijas skeletonists Martins Dukurs noslēdzis savu sportista karjeru, piektdien sociālajā vietnē Instagram paziņoja 38 gadus vecais Dukurs.

Iepriekšējo sezonu Dukurs noslēdza ar septīto vietu Pekinas olimpisko spēļu sacensībās. Pēc finiša olimpiskajās spēlēs Dukurs atzina, ka ar lēmumu beigt karjeru nesteigsies, taču apšaubīja, ka varētu startēt vēl pēc četriem gadiem Milānas un Kortīnas olimpiskajās spēlēs.

"Ja dara, tad dara. Ja turpināšu, tad metīšos pilnībā tajā iekšā. Es tā negribu uz pusslodzi māžoties, tādā veidā arī rezultāta nebūs. Jāstrādā smagi un jāmēģina attīstīties, vienkārši slidināties nav jēgas," februārī sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra Dukurs.

Savas karjeras laikā Dukurs divas reizes kļuva par olimpisko vicečempionu, sešas reizes par pasaules čempionu, bet 12 reizes - par Eiropas čempionu. Pasaules kausa sacensībās Dukurs 90 reizes kāpa uz goda pjedestāla un izcīnīja 61 uzvaru.

Pasaules kausa kopvērtējumā Dukurs bija nepārspēts 11 sezonas.

"Esmu piedzīvojis sāpīgus zaudējumus, kliedzošas uzvaras, neaprakstāmu aizraušanos un vēlmi pierādīt vēl un vēl. Šī sajūta, kas radījusi atkarību, nav kliedējama, un zinu jau šobrīd, ka man pietrūks sacensību," savā paziņojumā raksta Dukurs.

Dukurs startēja piecās olimpiskajās spēlēs, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos izcīnot sudraba medaļas. Pirms četriem gadiem Phjončhanā viņš palika ceturtais, bet 2006.gadā Turīnā un šogad Pekinā bija septītais.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi