Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Lihtenšteinas kalnu slēpošanas zvaigzne Tīna Veirātere sestdien supergigantā izcīnīja bronzu - savu pirmo olimpisko godalgu karjerā

Medaļas Phjončhanā: Četrām valstīm pirmais zelts, Lihtenšteinai - bronza

Sestdien, 17. februārī, tika aizvadīta astotā Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību diena, kura tika sadalīti deviņi medaļu komplekti. Tā kā priekšā vēl astoņas aizraujošas un olimpisko notikumu piepildītas dienas, tāpat jau pasniegti 55 no 102 medaļu komplektiem, varam droši teikt, ka šīs olimpiskās spēles jau sāk virzīties uz otru pusi.

Gana drošu vadību valstu kopvērtējumā saglabā Vācija (17 godalgas, 9 zelta - 4 sudraba - 4 bronzas), kam jau otro dienu pēc kārtas neizdevās papildināt zelta krājumus, toties sestdien divi sudrabi - Žaklīnai Lelingai skeletonā un tramplīnlēcējam Andrēasam Velingeram.

Nedaudz labāk sestdien veicās norvēģiem, kuriem aizvien godalgu ir visvairāk (22, 7-8-7), bet mazāk tieši augstākā kaluma. Norvēģijai skaistu uzvaru 4x5 km distanču slēpošanas stafetē nodrošināja leģendārā Mārita Bjergena, kurai tā bija 13. olimpiskā godalga karjerā. Tāpat norvēģiem divas bronzas - biatlonā dāmām (12,5 km ar masu startu) un tramplīnlēkšanā (lielais tramplīns kungiem). Norvēģiem spēļu turpinājumā ir visas iespējas vāciešus panākt un apsteigt.

Lai gan sestdien savu medaļu krātuvi papildināt neizdevās, trešo vietu saglabā Nīderlande (6-5-2). No līdz šim septiņiem Olimpiādē sadalītajiem medaļu komplektiem ātrslidošanā nīderlandieši ieguvuši sešas augstākā kaluma godalgas. Septītā? Arī nīderlandietim, tikai Kanādas formā. Tā kā spēlēs vēl sadalīs septiņus ātrslidošanas godalgu komplektus, nav nekādu šaubu, ka oranžie savu vēl savāks.

Uz ceturto vietu pakāpusies Kanāda (5-5-5), kas sestdien tika pie zelta un bronzas šorttreka sacensībās. Saviem kaimiņiem seko ASV (5-2-2), kas piektdien palika pavisam tukšā, bet sestdien tika pie sudraba šorttrekā dāmām.

Aiz piecām ziemas sporta lielvalstīm seko Zviedrija (4-3-0). Sestdien zviedru pūrā iebira slēpošanas stafetes sudrabs.

Tikmēr uz septīto vietu pakāpušies austrieši (3-2-4), kam sestdien sudrabu kalnu slēpošanas supergigantā izcīnīja pazīstamā Anna Veita. Savukārt astotā ir Francija (3-2-2), aizvadītajā dienā pie vēl kādas godalgas netiekot.

Uz devīto vietu pakāpušies mājinieki dienvidkorejieši (3-0-2), kuriem sestdiena bija līdz šim veiksmīgākā diena, jo izdevās tikt uzreiz pie divām godalgām - zelta un bronzas šorttrekā.

Savukārt pēc vēl vienas lieliskas dienas uz 10. vietu jau pakāpusies Šveice (2-4-1). Ja piektdien šveicieši tika pie zelta un diviem sudrabiem, tad sestdien sekoja zelts un sudrabs frīstaila slēpotājām sloupstailā.

Sestdien notika arī viena no pagaidām lielākajām sensācijām šajā Olimpiādē, supergigantā sievietēm triumfējot Čehijas kalnu slēpotājai Esterei Ledeckai, kura līdz šim bija vairāk pazīstama kā teicama snovbordiste. Kopā čehiem Phjončhanā jau piecas godalgas (1-2-2) un 13. vieta valstu vērtējumā.

Pie pirmās zelta godalgas sestdien tika Japāna, kuras daiļslidotāji svinēja dubultuzvaru. Kopā japāņiem jau deviņas (1-5-3) godalgas un 12. vieta kopvērtējumā.

Pirmais zelts arī slovākiem, kuru biatloniste Anastasija Kuzmina triumfēja 12,5 km distancē ar masu startu. Tāpat pirmā augstākā kaluma godalga Lielbritānijai - ja piektdien pie bronzas pēc Martina Dukura kļūdas negaidīti tika Dominiks Pārsons, tad sestdien dāmām Lielbritānijai zelts Lizijai Jarnoldei un bronza Laurai Dea. Tāpat bronza arī frīstaila slēpošanas sloupstaila disciplīnā. Britiem kopvērtējumā 16 vieta (1-0-3).

Tāpat pirmais zelts Polijai, kuras tramplīnlēkšanas zvaigzne Kamils Stohs aizstāvēja titulu lielajā tramplīnā. 

Pirmā medaļa sestdien arī mazajai Lihtenšteinai, kuras kalnu slēpošanas zvaigzne Tīna Veirātere tika pie bronzas supergigantā.

Savukārt jau otrā medaļa - un atkal bronza - ziemas sporta veidos eksotiskajai Spānijai, kuras daiļslidotājs sekoja abiem japāņiem vīru sacensībās.

Vismaz viena zelta godalga ir jau 17 valstīm, bet kopumā pie godalgām tikuši 25 valstu sportisti.

Svētdien, 8. februārī, Phjončhanā sadalīs sešus medaļu komplektus, startējot arī sešiem Latvijas atlētiem.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi