Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Melbārdis oficiāli paziņo par karjeras beigām

Olimpiskais čempions bobslejā Oskars Melbārdis nolēmis oficiāli likt punktu savai karjerai, otrdien sociālajā vietnē Instagram paziņoja sportists.

Melbārdis šogad otro reizi atsvaidzināja muguras traumu, kā dēļ viņam bija nepieciešama operācija. Jau vasarā tika prognozēts, ka rehabilitācijas process viņam liegs piedalīties 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"Šis lēmums nav nācis ne viegli, ne ātri, bet tas brīdis ir pienācis, kad man savi profesionālie sporta apavi jākarina uz sienā iesistas nagliņas. Man ir bijusi tā lieliskā iespēja darīt to, ko mīlu un izbaudīt uzvaras saldo garšu un pārdzīvot sāpīgus zaudējumus kopā ar jums," paziņojumā raksta Melbārdis.

Olimpiskais čempions bobslejā saka paldies savai sporta skolotājai Mārītei Bisniecei un pirmajai trenerei Baibai Kaufmanei, kuras viņu ievirzījušas sportā. Tāpat viņš ir pateicīgs par Murjāņu sporta ģimnāzijā gūto rūdījumu, skolotājiem un trenerim Andrejam Iecelniekam par padomiem. Melbārdis pasakās arī Jānim Ķipuram, Zintim Ekmanim un Mārim Poikānam, kā arī Sandim Prūsim, kurš noticējis viņa spējām un nenoguris dalījies savās zināšanās, neļaujot pazaudēt mērķi un motivāciju. Viņš arī saka paldies fiziskās sagatavotības trenerim Jānim Ozolam, sporta ārstam Jānim Kaupem un fizioterapeitam Arnim Noveičukam.

"Un nu laiks vīriem, kuri man palīdzējuši sasniegt tos mērķus, kurus es sev izvirzīju. Veči, bez jums nekas nebūtu sanācis. Man bija liels gods startēt ar jums un redzēt jūsu degošās acis, neatlaidīgo attieksmi un just vēlmi sēsties aiz manis bobā arī pēc kritieniem, lai sasniegtu virsotni," Melbārdis saka paldies stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Arvim Vilkastem un Jānim Strengam. 

Bobslejists noslēgumā uzsver, ka vislielākais atbalsts, dalot asaras priekos un bēdās, ir bijis no ģimenes un radiem, tāpēc par viņu ieguldījumu un atbalstu sportista karjeras laikā Melbārdis saka vislielāko paldies.

33 gadus vecais Melbārdis ir 2014.gada olimpisko spēļu čempions četrinieku sacensībās, kā arī izcīnījis bronzas godalgas 2014. un 2018.gada Olimpiāžu divnieku sacensībās. Melbārdis ir arī 2016.gada pasaules čempions četrinieku sacensībās.

2014./2015.gada sezonā viņš uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku un četrinieku sacensībās, kā arī kopējā ieskaitē, kur bija pirmais arī 2012./2013.gada sezonā. Pasaules kausā viņš uzvarējis 14 sacensībās, 12 četrinieku konkurencē un divās divnieku mačos.

Savas pēdējās sacensības viņš aizvadīja šī gada februārī, kad pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu četrinieku sacensībās.

Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs, bet pēc tam kļuva par pilotu.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi