Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Melbārža četriniekam otrais labākais laiks pēdējā treniņbraucienā pirms olimpiskā starta

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu piektdien uzrādīja otro labāko rezultātu pēdējā treniņbraucienā pirms nedēļas nogalē gaidāmā starta Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas kvartets noslēdzošajā - sestajā - oficiālajā treniņbraucienā trasi veica 49,68 sekundēs, par 0,17 sekundēm atpaliekot no šveicieša Riko Petera pilotētās ekipāžas.

Peters bija labākais arī dienas pirmajā treniņbraucienā, kurā Melbārdis savukārt bija ceturtais, trasi veicot 49,64 sekundēs, bet no šveicieša atpaliekot 0,25 sekundes, priekšā palaižot arī vāciešus Johanesu Lohneru un Niko Valteru.

Krietni labāk pēdējo treniņu dienu salīdzinājumā ar iepriekšējām divām aizvadīja Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Jāni Jansonu un Helviju Lūsi, kuri piektdienas braucienos bija attiecīgi 12. un ceturtajā vietā.

Jau vēstīts, ka treniņu pirmajā dienā Melbārža kvartets abos braucienos bija desmitais, bet ceturtdien, kad tika aizvadīts trešais un ceturtais treniņu brauciens, viņi bija attiecīgi sestā un septītā ātrākā ekipāža.

Tikmēr Ķibermanis līdz piektdienai treniņos ieņēma attiecīgi 11., 19., 15. un 19.vietu 29 ekipāžu konkurencē.

Tiesa, treniņu braucieni nevar kalpot par objektīvu atskaites punktu sacensībās, jo sportistiem nereti ir dažādi atšķirīgi uzdevumi.

Olimpisko spēļu medaļu dalīšanu četrinieku ekipāžas sāks sestdien, aizvadot pirmos divus braucienus, bet svētdien Olimpiādes noslēdzošajā dienā notiks trešais un ceturtais brauciens.

Jau ziņots, ka Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, no zelta medaļām atpaliekot nieka piecas sekundes simtdaļas. Latvijai tā bija pirmā godalga šajā Olimpiādē.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Melbārdis kopā ar Strengu, Dreiškenu un Vilkasti ieguva sudrabu, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām viņiem jāpienākas zeltam.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija notiks svētdien.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi