Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Melbārža, Ķibermaņa un Žaļima četrinieku ekipāžām Pasaules kausa trešā posma sacensības

Latvijas bobsleja piloti Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims šodien Vācijas trasē Altenbergā startē Pasaules kausa sezonas trešajā posmā četrinieku ekipāžām.

Pirmais brauciens sāksies plkst.11 pēc Latvijas laika, bet otrais startēs pusotru stundu vēlāk. Abus braucienus varēs vērot televīzijas kanālā LTV7.

LETA jau vēstīja, ka divniekos Oskars Ķibermanis sestdien izcīnīja trešo vietu, pirmo reizi karjerā Pasaules kausa sacensībās kāpjot uz goda pjedestāla. Tikmēr Uģis Žaļims izcīnīja devīto vietu, bet izlases līderis Oskars Melbārdis sacensību apritē atgriezās ar 13.pozīciju.

Pērnās sezonas pasaules čempionam četriniekos Melbārdim šīs bija sezonas pirmās sacīkstes, jo augusta beigās viņam tika veikta muguras operācija. Bobsleja pilotam jau pagājušajā sezonā bija nopietnas muguras problēmas, tāpēc bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Sākotnēji bija iecerēts, ka pilots sacensībās atgriezīsies vēl vēlāk, nevis Pasaules kausa posmā Altenbergā, taču šonedēļ tika nolemts, ka Melbārdis startēs, taču darīs to treniņu režīmā, lai gūtu skaidrību, kā reaģēs sportista mugura.

Savukārt Ķibermanis un Žaļims šosezon ir startējuši vairākos Eiropas kausa posmos, izcīnot arī vairākus panākumus. Ķibermanis divas reizes novembrī uzvarēja divnieku sacīkstēs Siguldā, bet decembra vidū viņš divniekos triumfēja tieši Altenbergā, kur reizi bija arī otrais.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms Altenbergā norisinājās 2015.gada novembrī, kad divniekos otro vietu izcīnīja Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu, kamēr uzvaru guva vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža.

Latvijas bobslejisti sezonas pirmajos divos Pasaules kausa posmos, kas pirms gadu mijas notika Ziemeļamerikā, nepiedalījās. Pēc tiem kopvērtējuma līderis ar 435 punktiem ir šveicietis Riko Pēters, 402 punkti ir amerikānim Stīvenam Holkombam, bet trešais ar 385 punktiem ir krievs Aleksandrs Kasjanovs.

Iepriekšējā sezonā Melbārža četrinieks izcīnīja skaistu uzvaru pasaules čempionātā, gūstot lielāko panākumu Latvijas bobslejam kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt Uģis Žaļims bija trešais Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem.

LETA jau ziņoja, ka pirms gadu mijas Starptautiskā bobsleja un skeletona (IBSF) federācija izlēma, ka februārī gaidāmais pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notiks nevis Krievijas kūrortā Sočos, bet gan Kēnigszē trasē, Vācijā. Izmaiņas notika, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā, kurā cita starpā 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs mājinieku pozitīvās dopinga analīzes tika aizvietotas ar negatīvām.

Pret pasaules čempionātu Sočos kā pirmā iestājās Latvijas skeletona izlase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi