Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Naudas balva Ķibermaņa četriniekam varētu būt līdz 51 224 eiro

Par Pasaules čempionātā izcīnīto sudraba medaļu Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieka ekipāžai valsts varētu piešķirt naudas balvu līdz 51 224 eiro, liecina Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.

Ķibermanis un stūmēji Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Matīss Miknis no valsts prēmijā katrs varētu saņemt līdz 12 806 eiro.

Savukārt treneriem un visam personālam kopā varētu tikt piešķirti līdz 25 612 eiro.

Lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai jāvēršas Izglītības un zinātnes ministrijā ar iesniegumu. Ministrijai izvērtējot iesniegumu, tas nonāks Latvijas Nacionālajā sporta padomē, kuras uzdevums izstrādāt priekšlikumus valdībai par naudas piešķiršanu par augstiem sasniegumiem sportā..

Kā ziņots, Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža Vistleras trasē Kanādā izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļas.

Ķibermaņa ekipāža bija ātrākā pirmajā braucienā, bet nākamajos trīs piekāpās zeltu izcīnījušajam vācietim Frančesko Frīdriham. Latvijas kvartets laboja gan starta rekordu (4,69 sekundes), gan trases rekordu (50,05 sekundes).

Par pasaules čempioniem tika kronēti Frīdriha ekipāža ar stūmējiem Kendiju Baueru, Torstenu Margisu un Martinu Grothkopu. Ķibermanis čempioniem četru braucienu summā zaudēja 0,29 sekundes.

Bronzas medaļas izcīnīja kanādieša Džastina Kripsa četrinieku ekipāža, kas Frīdriham zaudēja 0,45 sekundes. Tālāk 0,31 sekundi aiz goda pjedestāla bija krieva Maksima Andrijanova pilotētais četrinieks, piekto vietu ieņēma šveicietis Mihaels Fogts, bet sešinieku noslēdza austrietis Benjamins Maiers.

 

Top komentāri

ja vēl pasaulē
j
krietni vairāk nekā 0.01% zinātu par šādu sporta veidu, varētu arī par prēmijām padomāt. Pat Lietuvas un Igaunijas portālos ne vārda par šo.
usa
u
51 224 eiro katram vai isai komanai?
Agris
A
Ja jau sportistu ienakumu,balvas publice,tad vajag publicet ari visu ministru un ierednu ienakumus,savadak tas nav godigi,cik sanem katru pilsetu galvasun citi ieredni?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi