Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nenolaist pacelto latiņu. Latvijas daiļslidotāji sāks dalību Eiropas čempionātā

SensacIonālI pērn izcīnītā ceturtā vieta Eiropas čempionātā Latvijas labākajai daiļslidotājai Angelīnai Kučvaļskai lai kalpo kā pierādījums tam, ka sapņus var īstenot, bet atkārtot iespēto būs grūtāk. Trešdien Čehijas pilsētā Ostravā ar īso programmu dāmām tiks dots starts šī gada Eiropas čempionātam. Kučvaļska ir paplašinātajā medaļu pretendenšu sarakstā. Tāpat Latviju pārstāvēs arī Deniss Vasiļjevs, kā arī ledus deju pāris Olga Jakušina/Andrejs Ņevskis.

Pēc sekmīgās pagājušās sezonas abiem vadošajiem mūsu valsts daiļslidotājiem vasarā bija veselības problēmas, kā dēļ nācās izlaist daļu sagatavošanās posma. Sezonas ievadā Kučvaļskai un Vasiļjevam bija starti prestižajā ISU Grand Prix sērijā, kur neizdevās parādīt savu labāko sniegumu. Pēc Grand Prix posma Bostonā Angelīna bija spiesta atzīt, ka pat treniņos nespēj paveikt visu to, kas salīdzinoši viegli padevās pavasarī, tomēr pakāpeniski viņai izdevās stabilizēt svaru un uzlabot fizisko kondīciju. Cik lielā mērā tas izdevies, redzēsim Čehijā. Savās pēdējās sacensībās Polijā viņa startēja vēl ar rezervi.

Dāmām galvenā intriga Čehijā būs par to, vai divu gadu diskvalifikāciju izcietusī itāliete Karolīna Kostnere spēs izjaukt krievu meiteņu dominēšanu uz pjedestāla. Savu pirmo no pieciem Eiropas čempiones tituliem Kostnere izcīnīja tieši pirms desmit gadiem. Ostravas čempionāta galvenajai favorītei krievietei Jevgeņijai Medvedevai tobrīd bija vien septiņi gadi. Pašreizējai pasaules, Eiropas un Krievijas čempionei Medvedevai pieder šīs sezonas labākais rezultāts (227,66), kas tikai par 0,9 punktiem atpaliek no pasaules rekorda. Visticamāk, vietas uz pjedestāla bez viņas un Kostneres dalīs arī krievietes Anna Pogorila un Marija Sotskova, bet Latvijas pārstāvei jācīnās par iespējami augstāku vietu otrajā kvartetā. 

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi