Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Olimpiskās sportistes no Krievijas un Somija iekļūst dāmu hokeja turnīra pusfinālā

Olimpiskās sportistes no Krievijas un Somija sestdien sasniedza Phjončhanas olimpisko spēļu dāmu hokeja turnīra pusfinālu, kurā tiksies ar Kanādas un ASV hokejistēm.

Krievietes ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6:2 (1:0, 2:2, 3:0) uzvarēja Šveici, pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē tiekot četru labāko komandu skaitā.

Uzvarētājām lielisku maču aizvadīja Anna Šohina, kura guvas divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Tieši viņa atklāja spēles rezultātu, pēc pirmās trešdaļas krievu olimpietēm esot minimālā vadībā. Otrajā trešdaļā iniciatīvu jau pārņēma Šveice, kas pēc Alinas Milleres un Laras Štalderes metieniem 32.minūtē izvirzījās vadībā ar 2:1, taču Viktorija Kuļišova un Liana Gaņejeva vēl līdz otrajam pārtraukumam atguva vadību Olimpiskajām sportistēm no Krievijas, pēdējā periodā viņām nodrošinot pārliecinošu uzvaru.

Savukārt Somija ar rezultātu 7:2 (3:0, 2:2, 2:0) apspēlēja Zviedriju.

Somijas izlases rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās 44 gadus vecā Rīka Velile, kura ir visu laiku vecākā hokejiste olimpisko spēļu vēsturē.

Somietes jau spēles pirmajā trešdaļā guva trīs vārtus, bet otrajā periodā komandas apmainījās ar precīziem metieniem, katrai iemetot pa divām ripām. Trešajā periodā Zviedrija nespēja salauzt mača gaitu, Somijai gūstot vēl divus vārtus un izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Svētdien norisināsies pusfināli, kuros Kanāda tiksies ar Olimpiskajām sportistēm no Krievijas, kamēr ASV spēkosies ar Somiju.

Jau vēstīts, ka Kanādas un ASV izlases bija labākās priekšsacīkšu turnīrā, kur spēcīgākajā A apakšgrupā pirmās ar deviņiem punktiem trīs mačos bija kanādietes, kamēr ASV izcīnīja sešus punktus, abām automātiski sasniedzot pusfinālu. Savukārt trīs punktus šajā grupā izcīnīja Somija, bet bez punktiem palika Olimpietes no Krievijas.

Tikmēr B apakšgrupā ar deviņiem punktiem triumfēja Šveice, kamēr sešus punktus savāca Zviedrija. Vēl japānietes guva trīs punktus, bet apvienotā Korejas izlase palika bez punktiem.

Priekšsacīkstēs Kanādas un ASV izlašu savstarpējā mačā ar 2:1 uzvarēja hokeja dzimtenes pārstāves, olimpiskajās spēlēs gūstot panākumu jau 23.cīņā pēc kārtas.

Olimpiskajā hokeja turnīrā astoņas komandas bija sadalītas divās apakšgrupās. A apakšgrupas divas labākās komandas nodrošināja vietu pusfinālā, kamēr trešās un ceturtās vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā spēkojas ar B apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Sieviešu hokejs olimpisko spēļu programmā ir kopš 1998.gada, kad Nagano par čempionēm tika kronētas amerikānietes, savukārt nākamajās četrās Olimpiādēs triumfēja kanādietes. Tiesa, pēc Soču olimpiskajām spēlēm turpmākajos trīs pasaules čempionātos uzvarējušas ASV hokejistes, atstādamas aiz sevis kanādietes.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi