Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Prūsis: Jāsaprot, kāds atgriezīsies Melbārdis. Tad arī lemsim par Bērziņu

Pēc veiksmīgajiem sezonas startiem pasaules čempionātā un Eiropas čempionātā pilotam Oskaram Ķibermanim šī bijusi izlaušanās sezona, uzskata Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Jau tika ziņots, ka Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Jāni Strengu un Matīsu Mikni janvāra sākumā Kēnigzē izcīnīja EČ sudraba medaļas. Sudrabu četriniekos Ķibermanis pievienoja arī martā notikušajā pasaules čempionātā Vistleras trasē, bet Pasaules kausa kopvērtējumā tika izcīnīta otrā vieta gan četriniekos, gan divniekos, kā arī absolūtajā vērtējumā.

"Ķibermanim šī bija izlaušanās sezona. Protams, tā bija veiksmīga. Eiropas čempionātā bija stiprāka konkurence nekā pasaules, turklāt vāciešiem tā bija mājas trase. Neliela "škrobe" par pasaules čempionāta divniekos iegūto sesto vietu, bet tāds ir sports," sarunā ar aģentūru LETA atklāja Prūsis.

Šobrīd nav zināms, kas notiks ar stūmējiem, kad bobsleja izlasē atgriezīsies iepriekšējo gadu Latvijas pirmais bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš šo sezonu izlaida. Nupat aizvadītajā sezonā pie labākajiem stūmējiem tika Ķibermanis, turklāt viņš uzrādīja atzīstamus rezultātus.

"Nav zināms, kad un vai vispār Melbārdis atgriezīsies, bet lēmums par stūmējiem tiks pieņemts ne ātrāk kā rudenī," norādīja Prūsis.

Skaidrības nav arī par 21 gadu vecā Ralfa Bērziņa nākamās sezonas startiem, jo tas būs atkarīgs no Melbārža. "Jāsaprot, kāds atgriezīsies Oskars. Tad arī lemsim par Ralfu," turpināja Prūsis.

"Pēc sezonas kādam ir lielāki, kādam mazāki sasitumi. Nav nekāda katastrofa," par puišu veselību pēc garās sezonas komentēja Prūsis, kurš norādīja, ka sezonā vairākkārt tika veikti eksperimenti ar sliecēm, akcentu izdarot tieši uz atbildīgajiem mačiem.

Uz nākamo sezonu komandai nav ieplānots iegādāties jaunus bobus. "Pietiek ar šiem, kas ir. Ja būs labs piedāvājums, izskatīsim."

Pēc Prūša domām, nākamsezon būs vērojama līdzīga aina kā šogad - proti, favorīti būs tie paši Vācijas bobslejisti. "Vācieši vairāk vai mazāk dominējuši pēdējos 30 gadus. Daudzos startos bijām otrie aiz Frančesko Frīdriha. Tāda ir situācija."

Šosezon dominējošu sniegumu demonstrēja vācu pirmais numurs Frīdrihs, kurš Pasaules kausā bija labākais gan divniekos, gan četriniekos, turklāt viņš abās disciplīnās triumfēja arī planētas meistarsacīkstēs.

Tikmēr Bērziņš šosezon piedzīvoja debiju Pasaules kausa apritē, kamēr Melbārdis nestartēja, cenšoties savest kārtībā veselību.

Top komentāri

edisons
e
Domāju, ka jaunajam Bērziņam ir lielāka perspektīva turpmāk nekā Melnbārdim. Par Ķibermani nemaz nerunājot - tam ir jādod viss labakais! Viennozīmīgi. Muļķis tikai darītu savādāk!
Slota
S
Jaunos jāatbalsta! Jākomplektē stūmējus, un jādos Bērziņam braukt. Dzelži taču pieteik
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi