Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rastorgujevam 34. vieta klasikā; Furkads beidzot uzvar

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Estešundā Pasaules kausa posma 20 kilometru individuālās distances sacensībās ar piecām kļūdām šautuvē ierindojās 34.vietā.

Trešdien distancē nepārspējami bija Francijas biatlonisti, ieņemot pirmās četras vietas. Pēc ganrīz gada pārtraukuma uzvaru Pasaules kausa sacensībās izcīnīja Martēns Furkads, kurš nebija uzvarējis kopš 2018.gada 15.decembra, kad Austrijas trasē Hohfilcenē viņš triumfēja iedzīšanā. Estešundā viņš šautuvē reizi kļūdījās vien pēdējā ugunslīnijā, distanci veicot 53 minūtēs un 11,9 sekundēs.

Aiz viņa finišēja komandas biedri Simons Destjē, Kentēns Fijons-Majē un Emiljēns Žaklēns. Destjē nesašāva vienu mērķi un zaudēja 12,7 sekundes, Fijons-Majē ar trim kļūdām zaudēja minūti un 50 sekundes, bet Žaklēns ar diviem neaizvērtiem mērķiem atpalika vairāk nekā divas minūtes. Piektais bija šveicietis Benjamins Vegers, bet pirmo sešinieku noslēdza norvēģis Tarjejs Bē.

Latvijas labākais biatlonists Rastorgujevs distancē bija septītais ātrākais, taču šautuvē pieļautās piecas kļūdas pārvērtās piecās soda minūtēs un ļāva viņam ierindoties vien ceturtajā desmitā. Četras kļūdas Latvijas biatlonistam šaušanā guļus - pirmajā viena un otrajā trīs kļūdas, kam pēdējā šautuvē stāvus tika pievienots vēl viens "pūdelis". No uzvarētāja viņš atpalika piecas minūtes un 36 sekundes, ierindodamies 34.vietā.

Tikmēr Aleksandrs Patrijuks nesašāva septiņus mērķus un bija 100.vietā, apsteidzot vien piecus konkurentus, bet Roberts Slotiņš ātri pēc starta izstājās. Slotiņš smagajā trasē krita jau pirmajā aplī un  nedaudz satraumēja galvu.

Jau ziņots, ka svētdien desmit kilometru sprintā Rastorgujevs ieņēma 18.vietu, guva 83.vietu, bet Slotiņš bija 95.pozīcijā 108 biatlonistu konkurencē.

Neviens no Latvijas biatlonistiem līdz startam kādā no sestdienas stafetēm netika. Rastorgujevs, kurš ceturtdien IBU kausa sacensībās Norvēģijas trasē Šūšenā sprintā ierindojās septītajā vietā, jau iepriekš bija paudis nodomu Pasaules kausa sezonu sākt svētdien sprintā. Savukārt Patrijuks un Slotiņš sestdien bija pieteikti Latvijas izlases sastāvā startam jauktajā stafetē, bet netika līdz dalībai, jo līdz tam Latvijas izlase jau bija apdzīta par apli un sacensības beigusi.

Ceturtdien būs mači individuālajā distancē dāmām, bet nedēļas nogalē - stafetēs.

Jau ziņots, ka sestdien Latvija 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē ieņēma 24.vietu.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi