Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rastorgujevs ar trim kļūdām šaušanā tomēr ieslēpo punktos PK sprintā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Hohfilcenē, Austrijā, ieņēma 39.vietu Pasaules kausa otrā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Uzvaru izcīnīja iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kurš neaizvēra vienu mērķi, finišēdams pēc 25 minūtēm un 7,8 sekundēm.

Otrais bija francūzis Simons Destjē, kurš ar vienu kļūdu šaušanā zaudēja 7,8 sekundes, bet trešais finišēja krievs Aleksandrs Loginovs, kurš bija nekļūdīgs un atpalika 14,6 sekundes.

Sešas sekundes aiz goda pjedestāla bija vēl viens krievs Matvejs Jeļisejevs, piekto vietu ieņēma itālis Lukass Hofers, bet pirmo sešinieku noslēdza uzvarētāja brālis Tarjejs Bē. Titulētais francūzis Martēns Furkads ar diviem nesašautiem mērķiem šoreiz samierinājās ar desmito vietu.

Rastorgujevs šaušanā guļus nesašāva vienu mērķi, bet šaušanā stāvus kļūdījās vēl divas reizes, tādējādi kopā veicot trīs soda apļus. Viņš uzvarētājam zaudēja minūti un 36,1 sekundi, kas deva 39.pozīciju un knapu vietu punktos. Alūksnietim trasē bija 19.ātrākais solis.

Tikmēr Roberts Slotiņš noslēpoja piecus soda apļus un uzvarētājam zaudēja gandrīz četras minūtes, kas deva 100.vietu, bet Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām un vairāk nekā četru minūšu deficītu bija 106.pozīcijā, apsteidzot trīs konkurentus no Ķīnas, Igaunijas un Serbijas.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis J.T.Bē, kurš ticis pie 151 punkta, otrais ar 135 punktiem ir Destjē, bet trešajā vietā ar 131 punktu ir Furkads, kurš par vienu punktu apsteidz T.Bē. Rastorgujevs iekrājis 32 punktus, kas dod 28.vietu.

Pirmajā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja 18.vietu, bet individuālajā distancē bija 34.pozīcijā. Patrijukam šajās disciplīnās bija 83. un 100.vieta, bet Slotiņš pēc 95.pozīcijas sprintā, individuālajā distancēs krita jau pirmajā aplī.

Jau ziņots, ka Baiba Bendika piektdien izcīnīja 36.vietu 7,5 kilometru garajā sprinta distancē, bet uzvaru sacensībās izcīnīja Lielā kristāla globusa ieguvēja Doroteja Vīrere no Itālijas. Tikmēr Jūlija Matvijenko starp 105 distancē pieteiktajām sportistēm finišēja 89.vietā

Nedēļas nogalē notiks sacensības iedzīšanā un stafetēs. Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Legrānu-Bornānu, Francijā, kur nākamnedēļ notiks sezonas trešais etaps.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi