Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rastorgujevs desmitais EČ iedzīšanā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Baltkrievijā ieņēma desmito vietu Eiropas čempionāta 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Rastorgujevs sestdien izcīnīja sudraba medaļu desmit kilometru sprintā, piekāpjoties krievam Matvejam Jeļisejevam. Svētdienas iedzīšanu viņš sāka četras sekundes aiz Jeļisejeva un abi reizē ieradās pirmajā ugunslīnijā.

Pirmajā šaušanā Rastorgujevs neaizvēra vienu mērķi, kamēr Jeļisejevs kļūdījās divreiz. Alūksnietis atkāpās uz otro vietu nepilnas deviņas sekundes aiz mājinieka Sergeja Bočarņikova, kurš trasē savu pārsvaru palielināja uz 12-13 sekundēm.

Otrajā ugunslīnijā guļus Rastorgujevs kļūdījās vēl divas reizes, kā dēļ atkāpās uz septīto vietu. Bočarņikovs bija 55 sekunžu attālumā, bet pirmais trijnieks bija 25 sekundes priekšā.

Vēl divus mērķus latvietis neaizvēra trešajā šaušanā un bija devītais, bet vēl viena neveiksme nākamajā ugunslīnijā neliedza viņam saglabāt šo pozīciju. Tikmēr līderpozīciju saglabāja Bočarņikovs, kurš gan pēdējā šaušanā neaizvēra divus mērķus, bet tas netraucēja baltkrievam paturēt pirmo pozīciju.

Bočarņikovs finišēja pēc 35 minūtēm un 3,9 sekundēm. Atlikušos divus pakāpienus uz goda pjedestāla aizņēma norvēģi Sturla Holms Lēgreids un Sīverts Gutorms Bakens, kuri katrs noslēpoja pa diviem soda apļiem, zaudēdami attiecīgi 6,7 un 23,9 sekundes.

Rastorgujevs pēdējā nogrieznī zaudēja vēl vienu pozīciju un finišēja desmitais, vienu minūti un 20,9 sekundes aiz uzvarētāja. Trasē Rastorgujevam bija 13. ātrākais solis.

Tikmēr Edgars Mise ugunslīnijā kļūdījās trīsreiz, čempionam zaudējot piecas minūtes un 21,9 sekundes, kas deva 52.vietu.

Sestdien sprintā ārpus pirmā sešdesmitnieka palika Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš, kuri iedzīšanā nepiedalījās. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka no vadošajiem Latvijas biatlonistiem Rastorgujevs trešdien supersprinta finālā izcīnīja devīto vietu, kamēr Bendika ierindojās 13.pozīcijā. Vēlāk jaukto pāru stafetē Bendika ar Rastorgujevu izcīnīja augsto ceturto vietu, bet 4x6 kilometru jauktajā stafetē Matvijenko, Pūce, Mise un Patrijuks tika apdzīti par apli, kā rezultātā iegūta 21.vieta.

Rastorgujevs pirms sešiem gadiem Soču olimpisko spēļu priekšvakarā kļuva par Eiropas čempionu 20 kilometru individuālajā distancē, bet desmit kilometru sprintā izcīnīja bronzas medaļu. 2018.gadā viņš uzvarēja desmit kilometru sprinta distancē.

Eiropas čempionātā Latviju pārstāv Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko, Ieva Pūce, Annija Keita Sabule, Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un Roberts Slotiņš.

Eiropas čempionātam biatlonā bija jānotiek Igaunijas trasē Otepē, taču siltās ziemas dēļ meistarsacīkstes tika pārceltas uz Raubičiem.

Jau ziņots, ka iepriekšējās divās nedēļās notikušajā pasaules čempionātā no Latvijas sportistiem visaugstvērtīgākos rezultātus sasniedza Bendika.

Pēc Eiropas čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi