Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs PK iedzīšanā nekvalificējas masu startam

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Francijās Pasaules kausa (PK) trešā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja 33.vietu, kā rezultātā viņam neizdevās kvalificēties svētdien gaidāmajam masu starta slēpojumam.

Uzvaru 12,5 kilometru garajā distancē svinēja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš trasē pavadīja 30 minūtes un 7,8 sekundes, četrās šautuvēs neaizverot tikai vienu mērķi.

Sudrabs francūzim Kventinam Fijonam-Majē, kurš bija nekļūdīgs visās šautuvēs un īsi pirms finiša vēl apsteidza konkurentu, līderim zaudējot 22 sekundes. Trešo vietu ieņēma vēl viens norvēģis Vetls Šostads Kristiansens, kurš ar vienu kļūdu šaušanā līderim zaudēja tieši minūti.

Pirmo četrinieku noslēdza uzvarētāja brālis Tarjejs Bē, ugunslīnijā kļūdoties divas reizes un uzvarētājam zaudējot vienu minūti un 1,7 sekundes. Piektais ar trim neizvērtiem mērķiem bija sprintā uzvarējušais vācietis Benedikts Dolls, savukārt sestā pozīcija Emiljēnam Žaklēnam. Uzreiz aiz viņa finišēja titulētais Francijas biatlonists Martēns Furkads.

Rastorgujevs šautuvēs kopumā neaizvēra četrus mērķus līderim zaudēdams trīs minūtes un 35,2 sekundes, kas kopējā ieskaitē bija 33.ātrākais laiks. Latvijas sportistam šajās sacensībās bija nepieciešams rezultāts tuvu labāko divdesmitniekam, lai garantētu sev vietu svētdien gaidāmajās sacensībās ar masu startu.

Trasē alūksnietim bija 26.ātrākais solis.

Sacensībās ar masu starta iekļuva 25 vadošies Pasaules kausa kopvērtējuma biatlonisti, bet vēl pieci kvalificējās pateicoties sestdienas uzrādītājam rezultātam.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 314 punktiem ieņem J.T.Bē, tālāk ar 265 punktiem seko viņa brālis Tarjejs, bet pirmo trijnieku ar 238 noslēdz Fijons-Majē. Rastorgujevs trijos posmos iekrājis 67 punktus, kas ir 28.labākais rezultāts starp 73 kopvērtējumā esošajiem sportistiem.

Latvijas biatlonists ceturtdien desmit kilometru sprintā ieņēma 36.pozīciju, bet iedzīšanu viņš uzsāks vienu minūti un 29 sekundes aiz vācieša Benedikta Dolla.

Tikmēr sievietes desmit kilometru distanci uzsāks plkst.16, un arī šīs sacensības tiešraidē pārraidīs LTV 7.

Bendika piektdien 7,5 kilometru sprintā ieņēma 45.vietu. Iedzīšanu viņai būs jāsāk vienu minūti un 52 sekundes aiz norvēģietes Tirilas Ekhofas. Bendika gan atzina, ka piektdien viņai nav bijusi tā labākā pašsajūta, jo dienu iepriekš nav jutusies par 100% vesela.

Pasaules kausa kopvērtējumā vadībā ar 207 punktiem ir itāliete Doroteja Vīrere, 199 punkti ir Ingrīdai Lanmarkai Tandrevollai, bet trešā ar 182 punktiem ir zviedriete Hanna Ēberja. Bendika iekrājusi 25 punktus, kas dod 47.vietu.

Jau ziņots, ka Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš un Ieva Pūce sprintā uzrādīja pieticīgus rezultātus, tāpēc iedzīšana viņiem iet secen.

Svētdien notiks sacensības ar kopēju startu, kurā piedalīsies pa 30 labākajiem sportistiem kungu un dāmu konkurencē.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau jaunajā gadā Vācijas trasē Oberhofā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi