Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs PK sezonu sāk ar 18.vietu sprintā; triumfē brāļi Bē

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Zviedrijā ieņēma 18.vietu Pasaules kausa pirmā posma desmit kilometru sprinta distancē.

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, bet otrajā pievienoja vēl vienu neaizvērtu mērķi. Sacensībās triumfēja iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kuram Rastorgujevs finišā zaudēja minūti un 17 sekundes.

J.T.Bē noslēpoja vienu soda apli, tāpat kā otro vietu izcīnījušais viņa brālis Tarjejs Bē, kurš bija 19 sekundes lēnāks. Pirmo trijnieku noslēdza krievs Matvejs Jeļisejevs, kurš šaušanā bija nekļūdīgs un uzvarētājam zaudēja 19,9 sekundes.

Septiņas sekundes aiz goda pjedestāla bija Antons Loginovs, ar piekto vietu sezonu sāka titulētais francūzis Martēns Furkads, bet pirmo sešinieku noslēdza vācietis Johanness Kūns.

Tikmēr Alekasandrs Patrijuks nesašāva trīs mērķus un J.T.Bē zaudēja gandrīz trīs minūtes, kas deva 83.vietu, bet Roberts Slotiņš ar četrām kļūdām un vairāk kā trīs minūšu deficītu bija 95.vietā 108 biatlonistu konkurencē.

Rastorgujevam svētdien trasē bija 13. ātrākais solis.

Neviens no Latvijas biatlonistiem līdz startam kādā no sestdienas stafetēm netika. Rastorgujevs, kurš ceturtdien IBU kausa sacensībās Norvēģijas trasē Šūšenā sprintā ierindojās septītajā vietā, jau iepriekš bija paudis nodomu Pasaules kausa sezonu sākt svētdien sprintā. Savukārt Patrijuks un Slotiņš sestdien bija pieteikti Latvijas izlases sastāvā startam jauktajā stafetē, bet netika līdz dalībai, jo līdz tam Latvijas izlase jau bija apdzīta par apli un sacensības beigusi.

Plkst.16.30 sāksies 7,5 kilometru sprinta sacensības sievietēm, kuras arī būs iespēja tiešraidē vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā. Latviju pārstāvēs Baiba Bendika un Jūlija Matvijenko.

Trešdien un ceturtdien būs mači individuālajā disciplīnā, bet nedēļas nogalē - stafetēs.

Jau ziņots, ka sestdien Latvija 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē ieņēma 24.vietu.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi