Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs: Šobrīd savā sniegumā redzu progresu gan šaušanā, gan slēpošanā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc treneru štāba nomaiņas savā sniegumā redz progresu gan šaušanas, gan slēpošanas elementos.

Jau vēstīts, ka Latvijas biatlonists vasarā nomainīja trenerus. Šobrīd viņu trenē kādreizējais norvēģu biatlonists un tagadējais treneris Frūde Andresēns, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs, bet tika pārtraukta sadarbība ar iepriekšējo treneri Intaru Berkuli.

"Šobrīd sagatavošanās norisinās labi un cītīgi strādājam," aģentūrai LETA sacīja Rastorgujevs. "Treniņu procesā esam pamainījuši diezgan daudz lietu. Gan sagatavošanās posmā esam pielikuši klāt nianses, gan arī šaušanā un tehnikā, kā arī lokācijās, kur aizvadām treniņus. Daudz strādājām pie slēpošanas tehnikas un šaušanas precizitātes uzlabošanas, līdzsvara un citām tehniskajām niansēm."

Tāpat treneru korpusam ir piesaistīti viņa tautieši Pērs Olavs Treterūds un Kristofers Skjelviks.

"Man patīk pašreizējais treniņu process, turklāt redzu arī progresu, ko var attiecināt gan uz šaušanu, gan slēpošanas tehniku, gan fizisko sagatavotību. Pieejam šīm lietām citādāk un trenējamies vairāk. Pārmaiņas viennozīmīgi bija vajadzīgas, jo viss jaunais, kas nāk klāt, ir vērtējams ar plusa zīmi, jo daudz kas iepriekš nebija zināms. Skaidrs, ka norvēģi ir vieni no labākajiem speciālistiem tehniskajā ziņā tieši šajā sporta veidā," pauda sportists.

"Ar Berkuli vēl mazliet konsultējamies, tomēr viss treniņu process notiek ar pašreizējiem speciālistiem, tādēļ šobrīd visvairāk darba kopā veltām ar Treterūdu un Andresēnu. Kopā arī analizējam darbu treniņnometnēs un saprotam, kas ir sanācis un pie kā vajag vairāk piestrādāt." izteicās Rastorgujevs.

Latvijas biatlonists ir viens no ātrākajiem pasaulē, tomēr Rastorgujevu nereti ir pievīlis tieši šaušanas elements.

"Arī Andresēnam savulaik bija problēmas ar stāvus šaušanu, bet viņam tagad ir bijis laiks, lai to visu izanalizētu un tagad mēs strādājam pie tā, lai varētu novērst tās kļūdiņas, kas man ir un kāpēc tādas radušās," skaidroja sportists. "Mums gaidāmajā sezonā ir mērķis cīnīties par augstākajām vietām. Strādājam un darām maksimāli visu, lai šajā ziņā būtu progress. Sezona rādīs, kas beigās mums būs sanācis."

Jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā sāksies decembra sākumā Slovēnijā, bet planētas meistarsacīkstes gaidāmas nākamā gada martā Zviedrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi