Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Silovam mērķis gūt augstu vietu PČ

Svarīgākās sezonas sacensības šajā nedēļas nogalē aizvadīs ātrslidotājs Haralds Silovs. Vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā startēs masu startā un 1500 metru distancē.

Nīderlandes pilsētā Hērenvēnā notiekošās sacensības sākās ceturtdien, bet Silovs čempionātu sāks sestdien ar masu starta pusfinālu. Lai kvalificētos finālam, viņam būs jābūt starp labākajiem astoņiem savā slidojumā. Līdzīga sistēma būs olimpiskajās spēlēs, bet pasaules čempionātā tā būs pirmoreiz. Fināls notiks tajā pašā dienā. Atpūtas laiks starp slidojumiem apmēram divarpus stundu. Tas nozīmē, ka pusfinālā būs jāpataupa spēki, ko intervijā Dienai pagājušajā nedēļā uzsvēra Silovs. "Mērķis pusfinālā būs kvalificēties finālam, iztērējot pēc iespējas mazāk enerģijas. Finālā cīnīšos par augstākajām vietām."

Galveno uzsvaru viņš liks tieši uz masu startu, kur saskata lielākas izredzes gūt labu panākumu. Svētdien latviešu ātrslidotājs plāno piedalīties arī 1500 metros. Šajā distancē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš diezgan negaidīti ieņēma ceturto vietu.

Pirms pasaules čempionāta Silovs turpat Hērenvēnā startēja divos Pasaules kausa posmos. 1. posmā viņš masu startā ieņēma astoto vietu, bet 2. posmā – piekto. Finālā no viņa iespējams gaidīt arī kādu uzbrukumu no grupas, ja radīsies laba iespēja. Otrs variants būs gaidīt līdz pēdējam brīdim un, tuvojoties finišam, sākt sprintu no grupas.

Ātrslidošana. Pasaules čempionāts (Hērenvēna)

Haralda Silova starti:

13.II (15:34) masu starta pirmais pusfināls (vēl nav zināms, kurā pusfinālā Silovs startēs), (15:47) masu starta otrais pusfināls, (18:11) masu starta fināls (ja kvalificēsies)

14.II (14:32) 1500 metru slidojums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi