Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skeletoniste Tērauda izcīna sesto vietu Eiropas kausa posmā

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Austrijas pilsētā Insbrukā izcīnīja sesto vietu Eiropas kausa trešā posma pirmajās sacensībās.

Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet otrajā ieguva septīto pozīciju, kā rezultātā divu braucienu summā izcīnīta sestā vieta, līderei zaudējot 1,07 sekundes.

Uzvaru sacensībās svinēja Alīna Tarajčenkova no Krievijas, kura divu braucienu summā finišēja ar laiku viena minūte un 48,87 sekundes. Otro vietu izcīnīja itāliete Alesija Kripa, kura uzvarētājai zaudēja 0,25 sekundes, bet bronzu ieguva Valetīna Margaljo, kura no līderes iepalika 0,58 sekundes.

Sacensībās piedalījās arī vēl viena Latvijas sportiste Dārta Zunte, kura divu braucienu summā izcīnīja 11.vietu, Krievijas sportistei zaudējot 1,88 sekundes.

Kopumā dāmu konkurencē startēja 25 sportistes.

Piektdien sacensības paredzētas arī vīru konkurencē, kur Latviju pārstāvēs vadošais U-23 vecuma grupas skeletonists Krists Netlaus.

Sezonas pirmajā posmā Tērauda izcīnīja septīto vietu, bet Zunte bija devītā. Otrā posma pirmajās sacensībās izcīnītas attiecīgi ceturtā un piektā vieta, bet otrajā sacīkstēs uzvaru guva Tērauda, kamēr Zunte ieņēma pirmspēdējo, 24.pozīciju.

Vīru konkurencē pirmajā posmā Netlaus bija piektais ātrākais, Elvis Veinbergs ieguva 17.vietu, bet Mārtiņš Muižnieks finišēja ar 23.laiku. Otrā posma pirmajās sacensības bronzu ieguva Netlaus, Veinbergs bija astotais, kamēr Muižnieks ierindojās 22.vietā. Šī paša posma otrajās sacensībās Netlaus vēlreiz izcīnīja bronzu, Veinbergs bija 16.pozīcijā, bet Muižnieks ieguva 26.vietu.

Eiropas kausa kopvērtējumā Netlaus ieņem trešo pozīciju, kamēr Veinbergs ierindojas 14.vietā. Savukārt Muižnieks šobrīd atrodams trešajā desmitā - 26.vieta. Dāmu konkurencē otro vietu ieņem Tērauda, kura no līderes Amēlijas Koltmenas atpaliek par 42 punktiem. Zunte pirms šīm sacensībām bija desmitā, bet nu jau ar 121 punktu pakāpusies uz sesto pozīciju.

Eiropas kausā paredzēti pieci posmi, no kuriem ceturtais janvārī notiks Siguldā. Eiropas kauss ir pēc spēka trešais līmenis aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa. Eiropas kausa sezonas noslēgums paredzēts Altenbergas trasē Vācijā, kur notiks pēdējie divi posmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi