Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skeletoniste Zunte debijā PK posmā Sanktmoricā ieņem 20.vietu

Latvijas skeletoniste Dārta Zunte piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē savā debijā Pasaules kausā ierindojās 20.vietā.

Zunte ierindojās 20.vietā, atpaliekot no sacensību uzvarētājas vācietes Tīnas Hermanes 5,85 sekundes.

Hermane uzvarēja, otrajā braucienā sasniedzot jaunu trases rekordu. Viņa par 0,32 sekundēm apsteidza austrieti Janīni Floku un par 0,86 sekundēm - savu tautieti Žaklīni Lellingu.

20 gadus vecā Zunte, kura startēja ar 17 numuru, pirmo braucienu veica ar kļūdām, ierindodamās 20.vietā 21 dalībnieces vidū. Viņa apsteidza Zviedrijas sportisti Lovisu Evaldu, līderei austrietei Janīnei Flokai zaudēdama vairāk nekā trīs sekundes.

Floka par 0,21 sekundi apsteidza vācieti Tīnu Hermani un par 0,22 sekundēm - kanādieti Elizabeti Maieri.

Arī otrajā braucienā Zunte apsteidza vienu sportisti - Francijas pārstāvi Agati Besāru, taču divu braucienu summā Latvijas sportiste palika 20.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1285 punktiem ir austriete Janīne Floka, otrā ar 1195 punktiem ir vāciete Tīna Hermane, trešā ar 1096 punktiem - viņas tautiete Žaklīna Lellinga. Tērauda ar 650 punktiem ir 11.vietā, bet Zunte ar 68 punktiem - 30.vietā.

Kvotu dalībai Pasaules kausā Latvijai iepriekšējā sezonā nodrošināja Endija Tērauda, taču jau iepriekš bija zināms, ka kādā no sacensībām tiks dota iespēja arī Zuntei. Jo īpaši svarīgi viņai bija startēt Sanktmoricā, kur nākamnedēļ Zunte spēkosies pasaules junioru čempionātā. Tikmēr 23 gadus vecā Tērauda šonedēļ cīnās pēc spēka otrā ranga sacensībās - Starpkontinentālajā kausā.

Zunte Sanktmoricā startējusi tikai divas reizes, 2018.gadā piedaloties Starpkontinentālajā kausā un pasaules junioru čempionātā. Šosezon viņa piedalījusies tikai vienās sacensībās - decembrī latviete bija otrā Eiropas kausa posmā Siguldā.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais skeletonists Martins Dukurs Sanktmoricas trasē izcīnīja otro vietu un tikai par 0,01 sekundi piekāpās uzvarētājam Aleksandram Gasneram no Vācijas. Olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas savās šīs sezonas pirmajās sacensībās līderim zaudēja 0,47 sekundes, izcīnot bronzu.

Tomass Dukurs divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, no Gasnera atpaliekot 0,69 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 1320 punktiem ir M.Dukurs, Gasners seko ar 1171 punktiem, bet trešajā vietā ar 1074 punktiem ir vēl viens vācietis Fēlikss Kaizingers. T.Dukurs iekrājis 1066 punktus un ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Martins Dukurus uzvarēja sezonas pirmajās četrās sacensībās, pa diviem panākumiem gūstot Siguldā un Insbrukā. Pagājušajā nedēļā Eiropas čempionātā Vinterbergā viņš piekāpās Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam.

Tomass Dukurs visveiksmīgāk startēja sezonas ievadā Siguldā, kur bija ceturtais un otrais, bet nākamajos trīs posmos viņam bija vēl trīs vietas pirmajā desmitniekā.

Martins Dukurs Sanktmoricas dabīgajā ledus trasē ir svinējis septiņas uzvaras, bet Tomass trīsreiz bijis otrais, 2016.gadā šo pozīciju dalot ar brāli.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks Kēnigszē, bet janvāra beigās sportisti vēlreiz viesosies Īglsas trasē Austrijā.

Savukārt pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi