Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skeletonistiem Kēnigszē jāizbrauc atslēgas vietas; bobslejistiem tikai viens četrinieks

Filigrāna braukšana būs nepieciešama nākamajā Pasaules kausa (PK) pieturvietā. "Trasē ir divas atslēgas vietas, kurās var daudz iegūt un arī pazaudēt," pirms PK 7. posma sacensībām Dienai skaidroja Martins Dukurs. Vīriešu sacensību sākums pulksten 14.30 pēc Latvijas laika, sieviešu – plkst. 11.

Pirms gada Martinam Kēnigszē pagalam nesekmējās – 7. vieta bija zemākā sezonā. "Šogad man būs kamanas, ar kurām braucu iepriekšējā posmā Sanktmoricā, un pilnīgi jaunas slieces. Pagaidām tendences ir cerīgas." Kēnigszē pēc viena izlaista posma PK apritē atgriezīsies Krievijas izlases pirmais sastāvs. Pirmo reizi šosezon PK mačos startēs vācietis Aksels Jungs, kurš 2018. gadā Kēnigszē uzvarēja.

PK kopvērtējumā Martins ar 1320 punktiem ir pārliecinošs līderis. Tomass Dukurs ir ceturtais ar 1066 punktiem, bet var kāpt augšup, jo trešajā pozīcijā esošais Fēlikss Keizingers startēs pasaules junioru čempionātā.

Sieviešu sacensībās Endija Tērauda atgriezīsies Pasaules kausa apritē pēc viena izlaista posma. 

Bobslejisti ar Ķibermani, bet tikai vienu četrinieku

Nepilnā sastāvā Kēnigszē ir ieradušies Latvijas bobslejisti. PK sacensībās divniekos startēs Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa pilotētās ekipāžas, savukārt četriniekos – tikai Melbārža kvartets. Sestdien divnieku mači sāksies pulksten 13.15, svētdien četrinieku – plkst. 10.30.

Tikai seši Latvijas bobslejisti ir Kēnigszē, jo nedēļas nogalē Sanktmoricā norisināsies pasaules junioru čempionāts, kurā startēs trīs Latvijas piloti: Ralfs Bērziņš, Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis. Pirmo reizi Jaunajā gadā PK sacensībās startēs vadošais pilots Oskars Ķibermanis, kurš turpina atlabt pēc kājas muskuļa savainojuma. "Viņam Kēnigszē posms būs kā treniņš, jo Oskars vēl nav atlabis pēc traumas," norāda izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Iespējams, Ķibermanis kamanas nemaz neiestums, bet startā jau sēdēs bobā. Līdzīgi kā Sanktmoricā spēcīgākais stūmējs Matīss Miknis startēs kopā ar Melbārdi. Ķibermaņa stūmējs būs Intars Dambis. Vienīgajā četrinieku ekipāžā Melbārdi iestums Krists Lindenblats, Matīss Miknis un Dāvis Spriņģis.

Četrinieku kamanām pēc kritiena Sanktmoricas treniņā mačos bija šķība stūres iekārta. "Tajā ziņā viss ir kārtībā, bet braukšana ar četrinieku treniņos varēja būt labāka," norādīja Prūsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi