Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skeletonists Indriksons triumfē Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs

Latvijas skeletonists Emīls Indriksons otrdien triumfēja Dienvidkorejā notiekošajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, kamēr ceturtais bija Dāvis Valdovskis.

Latvijai šī ir piektā medaļa Olimpiādē un pirmā zelta godalga.

Indriksons par uzvarētāju kļuva ļoti pārliecinoši, divu braucienu summa tuvāko sekotāju apsteidzot vairāk par sekundi.

Pirmajā braucienā 52,40 sekundēs un sasniedza labāko laiku, kamēr Valdovskis ar rezultātu 53,06 sekundes bija piektais ātrākais. Savukārt otrajā braucienā Indriksons finišēja pēc 52,26 sekundēm, atkal esot ātrākais, bet Valdovskis ar 53,10 sekundēm bija trešais, kas summā ļāva pakāpties uz ceturto pozīciju.

Sudraba godalga tika Jaroslavam Lavreņukam, kurš čempionam Indriksonam zaudēja 1,01 sekundi, bet pie bronzas tika mājinieks Jonsu Šins, kurš latvietim zaudēja 1,39 sekundes. Valdovskis no tautieša summā atpalika 1,50 sekundes.

Jau vēstīts, ka Latvijas kamaniņu braucēju komanda otrdien stafetē izcīnīja sudraba godalgu.

Margita Sirsniņa, Edvards Marts Markitāns un divnieks Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis finišā 0,829 sekundes zaudēja Itālijas komandai, bet trešo vietu izcīnīja izcīnīja austrieši, kuri no čempioniem atpalika 0,951 sekundi.

Ar vienu zelta, trim sudraba un vienu bronzas medaļu Latvijas izlase nāciju kopvērtējumā ieņem devīto vietu. Pie medaļām kopumā tikušas 29 valstis.

Tikmēr 3x3 hokeja turnīrā jau sesto panākumu sešās spēlēs otrdien izcīnīja Latvijas U-16 izlase, kas ar 8:3 (1:0, 1:2, 6:1) pārspēja Polijas komandu. Latvijas hokejisti šodien vēl tiksies ar Dānijas vienaudžiem.

Biatlonā 7,5 kilometru sprintā zēniem Adrians Māris Šņoriņš un Valters Bresme katras ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma attiecīgi 49. un 64.vietu, bet Olivers Bresme uz starta neizgāja. Par čempionu kļuva vienu kļūdu pieļāvušais francūzis Antonins Gijs, kuram Šņoriņš zaudēja trīs minūtes un 37,7 sekundes, bet Bresme - četras minūtes un 18,9 sekundes.

Savukārt sešu kilometru sprintā meitenēm Keita Patrīcija Kolna ierindojās 50.pozīcijā, bet Madara Veckaktiņa ieņēma 54.vietu.

Par čempioni kļuva itāliete Karlota Gautero, kura šautuvē kļūdījās vienu reizi un finišu sasniedza pēc 19 minūtēm un 40,2 sekundēm. Kolna ar trim kļūdām šaušanā uzvarētajai zaudēja četras minūtes un 42,4 sekundes, bet Veckaktiņa ar trim neprecizitātēm ugunslīnijā piekāpās piecas minūtes un 7,3 sekundes.

Ātrslidošanas sacensībās Gustavs Vācietis ar rezultātu  divas minūtes un 2,64 sekundes izcīnīja 23.vietu 31 sportista konkurencē. Par čempionu kļuva vācietis Finns Zonnekalbs, kuram Vācietis zaudēja 12,11 sekundes.

Kalnu slēpotāja Frīda Saļņikova milzu slaloma sacensībās ierindojās 27.vietā. Pirmajā trasē Latvijas kalnu slēpotāja uzrādīja 34.labāko laiku, bet otrajā trasē viņai 27.pozīcija un šī vieta arī summā. Par čempioni divu braucienu summā kļuva Džoržija Kolomba no Itālijas, kurai Saļņikova zaudēja 11,32 sekundes. Finišu sasniedza 43 sportistes.

Spēlēs Latviju pārstāv 45 sportisti, kas ir līdz šim lielākā Latvijas delegācija Jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs.

Latvija spēlēs tiek pārstāvēta 11 sporta veidos - 3x3 hokejā, kērlingā, biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, ātrslidošanā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Pirms četriem gadiem Šveices pilsētā Lozannā Latviju pārstāvēja 30 sportisti deviņos sporta veidos un pārveda mājās piecas medaļas, sudraba medaļu izcīnot skeletonā un četras - kamaniņu sportā (pa vienai zelta un sudraba medaļai un divas bronzas godalgas).

Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados. Tajās piedalās jaunie atlēti no 15 līdz 18 gadu vecumam vairāk nekā no 80 pasaules valstīm. Šogad šis sporta forums no 19.janvāra līdz 1.februārim norisinās Dienvidkorejas provincē Kanvondo.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi