Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Slimība laupījusi spēkus

Vienīgā Latvijas biatloniste Pekinas olimpiskajās spēlēs Baiba Bendika arī 10 kilometru iedzīšanā pārāk daudz kļūdījās šautuvē un bija patālu no savas spēju robežas.

Bendika ar sešiem soda apļiem ieņēma 48. vietu. Norvēģiete Marte Olsbū Reiselanne kļuva par olimpisko čempioni. Pirms pēdējā starta biatlonā Baiba savas izredzes sarunā ar Dienu augstu nevērtēja: "Fiziski galīgi nejūtos labi. Ir jācenšas vēl izšaut iedzīšanā, bet, ja fiziski nejūties labi, ir daudz grūtāk arī šaušanā." Bendika atklāja, ka pēdējās treniņnometnes laikā ir saslimusi ar Covid-19. "Centāmies izsargāties, cik vien varējām. Uz trenažieru zāli gājām trenēties maskās. Visticamāk, vīrusu saķēru, kad no Antholcas aizbraucu nodot dopinga testu. Uzgaidāmajā telpā nācās gaidīt divas stundas. Es tur nebiju vienīgā un nedomāju, ka visi bija veseli."

Džandzjakou biatlona centrā svētdien pamatīgi sniga. Distancē tas prasīja papildu piepūli, savukārt redzamību šautuvē, pēc Baibas teiktā, jūtami neietekmēja. Tomēr ar mērķu aizvēršanu viņai nesekmējās. Pirmajā šaušanas reizē bija divas, otrajā – viena, tad atkal divas un pēdējā – viena kļūda. Kopumā tika noslēpoti seši soda apļi. No 50. vietas startā gan izdevās pacelties divas pozīcijas uz augšu, uz 48. vietu. "Cīnījos līdz galam un darīju, ko varēju," sportistei sev nebija ko pārmest. Bendika atzina, ka rokas bijušas tik ļoti nosalušas, ka gandrīz nav jutusi šautenes mēlīti. Tas ietekmējis lielo kļūdu skaitu ugunslīnijā.

Startēšana trešo dienu pēc kārtas rezultātu nav iespaidojusi. Baiba jau sestdien atzina, ka piecu kilometru slēpojums stafetē būs kā treniņš pirms nākamā starta biatlonā: "Man ir pieredze startēt vairākas dienas pēc kārtas. Saprotams, ka jūt jau katru sacensību dienu, bet cīnījos līdz galam." Olimpiskās spēles Bendikai vēl nav beigušās. Biatlona masu startam viņa nekvalificējās, toties ir pieteikta 30 kilometru slēpojumam brīvajā stilā. "Šajā situācijā uz labu rezultātu cerības ir mazas, taču izmantošu vēl vienu starta iespēju," apņēmību neslēpa Latvijas sportiste.

Biatlons. Olimpiskās sacensības Pekinā

10 km iedzīšana sievietēm: 1. M. Reiselanne (Norvēģija) 34:46,9 (1 soda aplis), 2. E. Ēberja (Zviedrija) +1:36,5 (3), 3. T. Ekhofa (Norvēģija) +1:48,7 (3); ..48. B. Bendika (Latvija) +6,25,0 (6). Startēja 57

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi