Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SOK pauž vilšanos par Kalgari iedzīvotāju nevēlēšanos uzņemt olimpiskās spēles

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien pauda vilšanos par Kanādas pilsētas Kalgari iedzīvotāju nevēlēšanos uzņemt 2026.gada olimpiskās spēles.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kalgari iedzīvotāji otrdien notikušajā referendumā nobalsoja pret 2026.gada Olimpiādes uzņemšanu. Rezultāti gan vēl nav paziņoti oficiāli, tomēr tā ir tikai formalitāte.

SOK trešdien izplatītajā paziņojumā norādīja, ka ņem vērā Kalgari iedzīvotāju pausto viedokli.

"Tiesa, šāds rezultāts mums nav pārsteigums, ņemot vērā politiskās diskusijas un pēdējā laika neskaidrības par šo jautājumu," pauž SOK. "Saprotam arī visu Kalgari kandidatūras virzītāju vilšanos par referenduma iznākumu, kā arī pašu Kanādas sportistu sarūgtinājumu, jo viņi bija galvenais dzinējspēks aiz šīs idejas."

"Tā ir vilšanās, ka argumentācija par sportiskiem, sociāliem un citiem ilgtermiņa ieguvumiem nemainīja referenduma balsojuma rezultātu," atzīst SOK.

Olimpisko spēļu kā pasākuma apmērs un finansējums ir galvenās rūpes, kas saistītas ar Kalgari kandidatūru, turklāt Olimpiādes pretinieki uzsvēruši, ka četrgades nozīmīgākais ziemas sporta forums ir pārāk dārgs, turklāt izstrādātais plāns nav bijis gana detalizēts.

Tiesa, šīs idejas piekritēji gan apgalvo pretējo, uzsverot, ka Kalgari var uzņemt olimpiskās spēles un vairākas esošās būves var tikt izmantotas.

Lai arī referendumam rezultāti vēl automātiski nenozīmē Kalgari atteikšanos no kandidatūras, sagaidāms, ka tā tuvākajā laikā izstāsies no cīņas par 2026.gada olimpiskajām spēlēm.

Kalgari pilsēta publicēja 304 774 balsu rezultātus, kurā 171 750 (56,4%) bija pret četrgades nozīmīgākā foruma uzņemšanu, kamēr par bija 132 832 (43,6%).

SOK 2026.gada olimpisko spēļu mājvietu nosaukts nākamā gada jūnijā. Vēl uz Olimpiādes rīkošanu kandidē Itālijas pilsētas Milāna un Kortīnas d'Ampeco, kurām ir apvienotais pieteikums, kā arī Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, kas turklāt renes sporta veidus iecerējusi aizvadīt Siguldas kamaniņu trasē.

Tiesa, arī Zviedrijā pašlaik valda neskaidrība ap kandidatūru.

Kalgari veiksmīgi uzņēma Ziemas olimpiskās spēles 1988.gadā, turklāt 2010.gadā šī gadalaika Olimpiāde notika citā Kanādas pilsētā Vankūverā.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi