Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šomēnes Siguldā notiks Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā

No 19. līdz 21.janvārim Siguldas trasē notiks Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Sacensībās piedalīsies vadošo Eiropas valstu bobsleja un skeletona daudzsološie sportisti, arī vairāki pieredzējuši atlēti. Plaša pārstāvniecība Siguldā būs arī Latvijas izlasei, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

19.un 20.janvārī no plkst.10.00 rītā notiks sacensības skeletonā, katru dienu pa diviem braucieniem sievietēm un vīriešiem – Siguldā būs dubultais Eiropas kausa posms. 20.janvārī plkst.15.00 bobslejs vīriešu divniekiem un sievietēm monobobā, svētdien, 21.janvārī no plkst.15.00 vēlreiz divnieki vīriešiem un arī sacensības divniekos sievietēm.

Šosezon Eiropas kausa līmenī sacensības jau notikušas Lillehammerē (Norvēģija), Altenbergā (Vācija), Bludencē (Austrija) un Īglsā (Austrija), Sigulda būs piektā trase. Sacīkšu skaits gan līdz šim skeletonā un bobslejā nav vienāds, tas atšķiras arī dažādās bobsleja disciplīnās. Bobslejā vīriešu divniekos šīs būs sezonas sestā un septītā posma sacensības. Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem ceturtais ir mūsu Emīls Cipulis, desmitais – Jēkabs Kalenda, bet līderis – vācu sportists Maksimilans Ilmans. Četriniekos pirmais pēc sezonas pirmajiem sešiem posmiem ir Emīls Cipulis, Jēkabs Kalenda – sestajā pozīcijā. Cipulis un Kalenda gan Siguldas posmā nestartēs, jo abi mūsu piloti piedalīsies Pasaules kausā Altenbergas trasē.

Siguldas posmā Latviju bobslejā pārstāvēs Dāvis Kaufmanis un 18 gadus vecais Renārs Grantiņš, kurš līdz šim startējis tikai jaunatnes līmeņa sacensībās, tostarp iegūstot astoto vietu Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Sanktmoricā 2020.gada janvārī. Lielāka pieredze 22 gadus vecajam Dāvim Kaufmanim, kurš gan pērnā gada nogalē savainojuma dēļ oficiālos mačos nestartēja. Toties savā karjerā Dāvis Kaufmanis braucis ne tikai Eiropas, bet arī Pasaules kausā un pērnā gada janvārī Īglsā, kopā ar brāli Lauri Kaufmani, Ivo Danu Kleinbergu un Arni Bebrišu, kļuva par pasaules junioru čempionu četriniekos.

Skeletonā Latviju pārstāvēs mūsu jaunie Siguldas skeletona akadēmijas audzēkņi. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk nekā piecpadsmit valstu pārstāvji ne tikai no Eiropas, bet arī no ASV, Malaizijias un Ķīnas. Skeletonā startēs arī Igaunija, ko šajā sezonā pārstāv Dārta Zunte, savukārt Anna Saulīte - Austriju.

Skeletonā vīriešiem pēc sezonas četriem posmiem līderis Eiropas kausā ir vācu sportists Sedriks Reners, Latvijas jaunie skeletonisti – trešajā un ceturtajā desmitniekā. Sievietēm pirmā ir ASV sportiste Mistika Ro, Marta Andžāne ir 18.vietā, pārējās mūsu jaunās sportistes – trešajā desmitniekā. Bobslejā sievietēm monobobu ieskaitē pirmā ir vāciete Maurīne Cimmere, sieviešu divniekos līdere ir Šveices veterāne Martina Fontanīve.

Skatītāji atkal laipni gaidīti trasē. Pasākumā ieeja bez maksas. Sacensību laikā publiku izklaidēs dīdžejs. Sacensību norisi būs iespējams vērot video tiešraidē interneta vietnē www.bobslejs.lv. Plašāka informācija par sacensību norisi federācijas mājaslapā un Facebook lapā facebook.com/lbsf.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi