Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Skeletonists Martins Dukurs atkal nepārspēts, brālis Tomass Dukurs labāko sešniekā

Spicē bez izmaiņām

Kamanas sezonas pirmajās sacensībās slīdēja labi, un braukšanas prasmes joprojām ir visaugstākajā līmenī. Pasaules kausa (PK) pēdējo astoņu gadu kopvērtējuma uzvarētājs skeletonists Martins Dukurs jauno sezonu iesāka ar pirmo vietu PK 1. posma sacensībās ASV trasē Leikplesidā. Korejietis Sunbins Juns ieņēma 2., krievs Aleksandrs Tretjakovs – 3. vietu. Tomasam Dukuram pirmajā startā 6. vieta. Skeletonisti jau ir pārbraukuši uz nākamo pieturvietu Pārksitiju, kur sestdien, 18. novembrī, norisināsies PK 2. posma sacensības.

Vēl pirms nedēļas Leikplesidā bija tik augsta gaisa temperatūra, ka pirmā posma saimniekiem radās nopietni sarežģījumi ar trases uzturēšanu braukšanas kārtībā. Naktī uz piektdienu vētra visu sagrieza kājām gaisā, un sacensību rītā termometra stabiņš noslīdēja pie –10 grādu atzīmes. Pēc nemierīgās nakts Latvijas nometnē par šādu pavērsienu neviens nepriecājās, jo pie lielākiem mīnusiem mūsējo kamanas pēdējās sezonas nav bijušas īpaši ātras, taču šoreiz par tehniku bija grēks sūdzēties. Pirmajā braucienā Martinam trasē bija lielākais ātrums, bet Tomass bija trešais ātrākais. 

"Tehnika aukstajā laikā slīd labi, un par to ir vislielākais gandarījums," pēc pirmā brauciena finiša zonā rokas berzēja sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs. Martins 14. virāžas izejā kļūdījās, līkā taisne jeb, kā Dainis to nedēvēja, suņa kāja tika izbraukta, kamanu sagriežot nedaudz šķērsām, bet tik un tā finišā M. Dukurs par 0,05 sekundēm apsteidza Tretjakovu un par 0,10 sekundēm – Junu. "Vidusdaļa bija perfekta," ar iepriekš labi uzņemto ātrumu Dainis pamatoja pārsvara saglabāšanu. Tomasam Dukuram pirmais brauciens bija pat labāks, taču starta ieskrējienā vadošais trijnieks jau bija ieguvis nozīmīgu pārsvaru, ko nosargāja. Tomasam starts bija 5,03, Martinam – 4,87, Junam – 4,81 un Tretjakovam – 4,79 sekundes.

Otrajā braucienā labāko sešniekā notika divas izmaiņas. Tomasu no piektās pozīcijas uz sesto atbīdīja krievs Ņikita Tregubovs, savukārt Juns pakāpās uz otro vietu, apsteidzot Tretjakovu.

"Ir okei," pēc mačiem optimismu saglabāja Dainis Dukurs. "Otrajā braucienā Tomass pats kļūdījās 4. un 10. virāžā. Mūsu mazais plāns bija šajā posmā, lai abi brāļi iekļūtu labāko sešniekā, un to arī izdevās īstenot."

D. Dukurs atklāja, ka Martins Ziemeļamerikas posmos nestartē ar savu labāko tehniku. "Kaujas" kamanas tiekot pietaupītas sezonas galvenajam startam – olimpiskajām spēlēm Phjončhanā. 

Lelde Priedulēna ceturtdien ar diviem atšķirīgiem braucieniem (10. un 19. rezultāts) posmā ieņēma 16. vietu. Pēc sacensībām Lelde atzinusi, ka nav jutusi sāpes ceļgalā. Jāatgādina, ka vasarā, lecot pār barjerām, Priedulēna sarāva ceļgala krusteniskās saites.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi