Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teju nevainojams sniegums

Biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar negaidīti labu šaušanu triumfē Eiropas čempionātā.

Pārliecinošu uzvaru Eiropas čempionātā trešdien izcīnīja Andrejs Rastorgujevs. Latvijas biatlonists Dušņikizdrojā Polijā 20 kilometru klasikā ar teju nevainojamu sniegumu šaušanā un ātrāko slēpojumu par minūti un 27,5 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju Erlenu Bjentegoru no Norvēģijas. 

Eiropas čempionāts biatlonā nekotējas tik augstu kā citos sporta veidos. Tie ir otrā līmeņa mači, kuros pārsvarā piedalās lielvalstu otrās izlases un mazāku valstu labākie biatlonisti. Lai gan Rastorgujevs nav labākais šāvējs, tomēr klasikā, kur par katru kļūdu pie rezultāta pieskaita vienu minūti, bija viens no galvenajiem favorītiem. Lielāko konkurenci latvietim spēja izrādīt norvēģi. Vienīgo kļūdu alūksnietis pieļāva pirmajā šaušanas reizē, pēc kuras viņš ieņēma 45. pozīciju. Esot precīzam nākamajās divās ugunslīnijās, viņš pakāpās uz pirmo vietu. Tomēr ierasts, ka visgrūtāk Rastorgujevam veicas pēdējā šaušanā, kur nervi bieži vien neiztur pat pasaules labākajiem biatlonistiem. Šoreiz Rastorgujevs stāvus bija nevainojams un pēdējā aplī devās ar milzu pārsvaru. Jau tobrīd bija skaidrs, ka diez vai kāds viņu apsteigs. Tā viņam ir trešā uzvara un sestā medaļa Eiropas čempionātos. Otrais finišēja Bjentegors, kurš ir uzskatāms par augsta līmeņa biatlonistu, tomēr lielās konkurences dēļ Norvēģijas izlasē viņam nav izdevies pilnībā nostabilizēties. Pasaules kausa kopvērtējumā Bjentegors šobrīd ir 21. pozīcijā, bet nav startējis daļā posmu. Bronzas ieguvējs Endrē Stremšeims tikai vienreiz karjerā izgājis uz starta augstākā līmeņa sacensībās – Pasaules kausā, kur sprintā Holmenkollenā pirms diviem gadiem finišēja 82. vietā. Nav šaubu, ka ar šādu sniegumu pasaules čempionātā Rastorgujevs varētu tēmēt, iespējams, pat labāko sešniekā, tomēr tur būs lielāka spriedze un uztraukums augstās likmes dēļ

Par uzvaru Rastorgujevs saņems 5000 eiro lielu prēmiju no Starptautiskās Biatlona savienības. No valsts viņš teorētiski var saņemt līdz 14 229 eiro lielu prēmiju par šo sasniegumu. Tāpat viņam būs garantēta vieta Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā nākamajā sezonā. Šobrīd nav zināms, vai Rastorgujevs startēs jauktajā pāru stafetē kopā ar Baibu Bendiku, kur, iekļūstot labāko trijniekā, A sastāvā iekļūtu arī pāriniece. Izpildījis galveno mērķi, sprintā un iedzīšanā Rastorgujevs, visticamāk, nestartēs.

Pirms vīru sacensībām 15 kilometru garajā distancē devās dāmas. Diemžēl Bendika joprojām nav atrisinājusi problēmas šaušanā. Latvijas labākā dāmu biatloniste kļūdījās sešreiz un finišēja tikai 41. vietā. Pēc sacensībām viņa atklāja, ka pietrūcis veiksmes. "Seši sodi, no tiem četri gabarīti. Ja kādam ir veiksmes krājumi, tad atsūtiet man, jo pēdējā laikā ļoti, ļoti tās pietrūkst," Instagram video atklāja Bendika. Ja šaušanā viņai bija nesekmīgs sniegums, tad slēpošanā otrs ātrākais laiks. Distancē ātrāka bija tikai uzvarētāja mājiniece Monika Hojniša-Starega. Bendikai šobrīd jācer uz labu sniegumu sprintā vai iedzīšanā, lai varētu salīdzinoši zemā konkurencē nodrošināt vietu LOV A sastāvā. Pēdējais cerību salmiņš būs jauktā stafete, tomēr bez Rastorgujeva izredzes izcīnīt medaļu būs ārkārtīgi mazas.

Pasaules čempionāts Pokļukā sāksies 10. februārī. Ja citu valstu vadošie biatlonisti tam cītīgi gatavojas treniņnometnēs, tad Latvijas vadošie sportisti sacenšas Eiropas čempionātā, kur viņi nestartētu, ja būtu pārliecināti par iekļūšanu LOV sastāvā citās sacensībās. Šīs sacensības viņi iekļāvuši sagatavošanās plānā, izmantojot tās nosacīti arī kā ļoti intensīvu treniņu. Ceturtdien Eiropas čempionāta dalībniekiem ir brīvdiena, bet nedēļas nogalē trīs starti pēc kārtas. Piektdien sprinti, sestdien iedzīšanas, bet svētdien jauktā pāru stafete un jauktā 2+2 stafete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi