Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tomass Dukurs: Tik svarīgās sacensībās nedrīkst pieļaut tādas kļūdas, bet gadās

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs piektdien gaidāmajos Phjončhanas olimpisko spēļu noslēdzošajos divos braucienos pieļauj iespēju, ka vairāk riskēs, tomēr darīs to tikai tad, ja būs "jāiet uz pilnu banku," pēc pirmās dienas sacīja sportists.

Jau ziņojām, ka pēc pirmajiem diviem Olimpiādes braucieniem pārliecinoši pirmo vietu ieņem Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns. Viņš par 0,74 sekundēm apsteidz olimpisko sportistu no Krievijas Ņikitu Tregubovu, bet trešais ir Martins Dukurs, kurš no pirmās vietas atpaliek 0,88 sekundes.

Tikmēr piekto pozīciju ieņem Tomass Dukurs, kurš pirmajai vietai zaudē 1,11 sekundes, kamēr no goda pjedestāla viņu šķir 0,23 sekundes.

"Noskaņojums pēc pirmās dienas ir labāks, jo otro braucienu veicu veiksmīgāk nekā pirmo, turklāt arī startā nesamisējās. Pirmā brauciena startā pazuda līdzsvars un brīdī, kad atspiedos pret kamanu, pāris soļus to vispār vairs nestūmu. Cieta starta laiks un pie šāda rezultātu blīvuma tas ir ļoti izšķiroši," atzina T.Dukurs. "Līdz ar to nācās saņemties un izlabot kļūdas. Tā varbūt pat vairāk ir kā tāda iesācēja kļūda. Tik svarīgās sacensībās nedrīkst pieļaut tādas kļūdas, bet nu - gadās. Tas nebija uztraukums. Kad kaut ko nenormāli gribi, tieši tad kaut kas nesanāk. Ja atbrīvojies, viss aiziet. Otrajā braucienā izlaboju kļūdas, tāpēc arī izdevās pakāpties."

Ceturtdien olimpisko spēļu norises vietā valda patīkami silti laikapstākļi, kam teorētiski Latvijas skeletonistiem būtu jānāk par labu.

"Gribējās, lai laikapstākļi būtu vēl nedaudz siltāki. Tomēr tie visiem ir vienādi, nav ko sūdzēties. Mēs to nevaram ietekmēt," pauda T.Dukurs.

Latvijas skeletonists pēc pirmajiem diviem braucieniem norādīja, ka līderim Junam ir lielas priekšrocības, jo viņš Phjončhanas trasē ir braucis ļoti daudz un viņam ir vislabākā tehnika.

"Dienvidkorejieša rezultāti ir likumsakarīgi. Drīzāk brits Dominiks Pārsons ir citā galaktikā ar tādu startu un braucieniem. Viņam arī ir Juna slieces," atklāja T.Dukurs.

"Mani līdz galam neapmierina devītā virāža. Vajadzētu tik vaļā no sānslīdēm, ja gribu kaut ko uzlabot. Starta ieskrējienā vajadzētu nomest vēl kādu simtdaļu, un tā tas rezultāts salasās. Ceru arī uz veiksmi un, lai arī nav labi tā teikt, arī uz konkurentu nedienām," pauda 36 gadus vecais latviešu skeletonists. "Ar kamanām un sliecēm uz rītdienu neko nemainīšu, jo būs līdzīgi laikapstākļi, ja ne pat vēsāki. Varbūt vairāk riskēšu un ceturtajā braucienā došos ar lielāku slidas izliekumu, lai saskares laukums būtu mazāks."

Sacensību trešais un ceturtais brauciens tiks aizvadīts piektdien, noskaidrojot Phjončhanas olimpisko spēļu medaļniekus.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Karma
K
Troļiem un citiem atsaldētiem naida kurinātājiem karma jau ir sabojāta, tāpēc atliek tikai izgāzt savu žulti ēterā un jāties ar datora tastatūru.
Anita Kasakovska
Martin un Tomas mēs turam īkšķus par jums! Jums izdosies parādīt labāko, ko spējat!
pjonih čalis
p
dukuŗji zaudēs , nebūs medāļu , jo sen laiks norietējis , kad tos bija reāli iegūt, krievi iegrieza
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi