Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Turīna izstājas no Itālijas kandidatūras 2026. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm

Turīna izstājusies no Itālijas trīs pilsētu apvienotās kandidatūras 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, cīņu par olimpiādi turpinot Milānai un Kortīnai d'Ampeco.

Augusta sākumā Itālijas Olimpiskā komiteja (CONI) 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai virzīja apvienoto Kortīnas d'Ampeco, Milānas un Turīnas kandidatūru.

Tiesa, Milānas mēram Džuzepem Salam un viņa kolēģei no Turīnas Kjārai Apendino radās domstarpības par to, kura no pilsētām būs kandidatūras līdere.

Otrdien Itālijas ministru padomes valsts sekretārs Džankarlo Džordžeti paziņoja, ka trīs pilsētu kandidatūra ir "mirusi". Līdz ar to trešdien uz tikšanos ar Starptautisko Olimpisko komiteju dosies Milānas un Kortīnas d'Ampeco kandidatūras pārstāvji.

"Kandidatūra ir jāsaglabā, tādējādi mēs dodamies uz priekšu," teikts Veneto reģiona prezidenta Luka Zajas un Lombardijas reģiona prezidenta Atilio Fontanas apvienotajā paziņojumā.

2006.gadā Turīnā jau norisinājās ziemas olimpiskās spēles. 2026.gada kandidatūrā bija iecerēts piedāvāt Turīnas hokeja un ātrslidošanas halles, bet tagad tām vieta būs jārod Milānā.

Līdz ar to kandidatūras sākuma fāzē, kas ilgs līdz oktobrim, virzītas Kalgari (Kanāda), Milāna un Kortīna d’Ampeco (Itālija), Erzuruma (Turcija) un Stokholma (Zviedrija).

Kā vēstīts, pirmdien no kandidatūras izstājās zemestrīces skartā Japānas pilsēta Saporo. Savukārt jūnija sākumā Šveices kantona Valē iedzīvotāji referendumā neatbalstīja Sjonas pilsētas kandidēšanu uz 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, bet mēnesi vēlāk no cīņas par olimpiādi izstājās Austrijas pilsētu Grācas un Šlādmingas apvienotā kandidatūra.

Stokholmas kandidēšana īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Oktobrī Starptautiskās Olimpiskās komitejas sesijā Buenosairesā notiks balsošana par kandidātēm iekļūšanai nākamajā vēlēšanu cīņas posmā, bet mājvieta 2026.gada olimpiskajām spēlēm tiks nosaukta 2019.gada septembrī.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Top komentāri

reptilis
r
..jāpiedāvā Latvijai...un ,tad ,kā Grieķijai jābankrotē ar ""blīkšķi""....es domāju ,ka mūsējie neatteiksies:)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi