Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Upenieks: Ceram, ka svarīgākajos startos Rastorgujevs un Bendika cīnīsies par medaļām

Latvijas Biatlona federācijas viceprezidents Gundars Upenieks pirms jaunās sezonas cer, ka izlases vadošie sportisti svarīgākajos startos cīnīsies par godalgām.

Cik gatava Latvijas biatlona izlase ir jaunajai sezonai?

Kamēr neesam sākuši startēt, grūti atbildēt. Jauna sezona vienmēr sākas ar jaunām cerībām, bet, protams, katram jāskatās objektīvi pret savu rezultātu, kāds bijis iepriekš.

Ko jūs gaidāt no šīs sezonas?

Mums ir divi izteikti līderi – Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs. Ceram, ka svarīgākajos startos, pasaules un Eiropas čempionātos, viņi iesaistīsies cīņā par medaļām. Pasaules kausā vīriešu komandai vajadzētu noturēties 23 labāko nāciju skaitā. Savukārt, ja sievietēm kopvērtējumā izdotos pakāpties par kādu vietu (iepriekšējā sezonā bija 25. pozīcija – aut.), tas būtu lieliski. Baiba pagājušajā sezonā cīnījās viena pati, bet jaunajā sezonā pirmajam trimestrim klāt nākušas divas meitenes – Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Izskanējušas runas, ka Latvijas komandā drīzumā atkal varētu būt sieviešu stafetes komanda. Cik tas šobrīd ir reāli?

Cerība ir, un mēs ļoti vēlētos, lai sezonas otrajā pusē kādā no Pasaules kausa posmiem un arī pasaules čempionātā varētu startēt arī sieviešu stafetes komanda. Šobrīd mums Pasaules kausā jau ir trīs biatlonistes, bet vēl vienai meitenei ir jākvalificējas caur IBU kausu. Protams, tas ir atkarīgs no jaunajām meitenēm – redzēsim, kā viņām klāsies sezonas laikā.

Latvijas izlases galvenais treneris Māris Čakars gan sacīja, ka nevajadzētu jaunajām meitenēm radīt papildu spiedienu, jo galvenie starti viņām būs pasaules jauniešu un junioru čempionātā.

Jā, protams. Tas ir galvenā trenera kompetencē, jo no federācijas puses uzstādījuma startēt sieviešu stafetē nav. Jauniešiem un junioriem svarīgākais būs viņu vecuma pasaules čempionāts. Kā viņi tam gatavosies, tas ir galvenā trenera ziņā.

Čakars izlases galvenā trenera amatā nostrādājis dažus mēnešus. Kā vērtējat viņa līdz šim paveikto?

Ļoti pozitīvi vērtējam to, ar kādu entuziasmu Čakars ir sācis darbu. Pirmssezonas sagatavošanās procesam paredzētais plāns tika realizēts.

Nav noslēpums, ka Biatlona federācijai pirms sezonas trūka naudas, kas bija aptuveni 100 000 eiro. Kā izdevies atrisināt šo jautājumu?

Paldies valdībai, kas mums palīdzēja. Sezonas sākumam mums finansējums ir. Esam ieguvuši arī laiku, lai atrisinātu visu citu un piedalītos visās sezonas sacensībās. Domāju, piedalīsimies visur un uzrādīsim arī labus rezultātus. Paldies tiem, kas mums ir palīdzējuši. Turpinām strādāt, un šobrīd redzu, ka šo sezonu iesāksim un arī pabeigsim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi