Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Uz Pekinu no Latvijas biatlonistiem var aizbraukt tikai Bendika

Pieticīgais sezonas sākums līdz minimumam samazinājis Latvijas izredzes uz Pekinas 2022. gada olimpiskajām spēlēm aizvest sieviešu stafetes komandu, un, visticamāk, vīriešu sacensībās nebūs neviena Latvijas biatlonista. Kvalifikācija beigsies pēc Pasaules kausa (PK) posma sacensībām Rūpoldingā 16. janvārī.

Jaunās biatlonistes Sanitas Buliņas daudzsološais pieteikums pagājušās sezonas izskaņā ar izcīnīto 32. vietu PK posmā Estešundā uzjundīja cerības, ka Pekinā Latvijai varētu būt sieviešu stafetes komanda. Četru kvotu iegūšanai labi vajadzēja iesākt 2021./2022. gada sezonu. PK 1. posmā izlases līdere Baiba Bendika punktu vezumu iekustināja ar izcīnīto 14. vietu sprintā un 26. vietu klasikā, taču atbalsta no partnerēm nebija. PK 2. posmā arī Bendika nebija vilcēja – tikai 104. vieta. Buliņa PK 1. posmā ieņēma 88. un 90., bet 2. posmā sprintā bija 73. vietā. Tomēr lielāka nozīme esot bijusi pat IBU kausā uzrādītajiem rezultātiem. "Ja tajā līmenī kāda no mūsu sportistēm būtu ieguvusi 125 kvalifikācijas punktus un Pasaules kausa otrajā posmā mēs varētu pieteikt stafetes komandu, tad mēs vēl varētu runāt par četrām mūsu biatlonistēm Pekinā, bet tagad tas vairs nav reāli," Dienai norādīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Gundars Upenieks.

Nāciju rangā 1. līdz 20. vietai iegūst četras starta vietas. Pēc tam jau stājas spēkā individuālās kvotas jeb tā saucamā wild card. "Baiba pašlaik ir pirmā sarakstā, kurai pienākas individuālā kvota. Lai iegūtu otru vietu Pekinā, Sanitai vienā no diviem nākamajiem posmiem jābūt no 30. līdz 40. vietai vai arī divos posmos – no 40. līdz 60. vietai. Tās ir tikai teorētiskās aplēses."

Vīrieši rangā ir 21. vietā. Apsteigt vienu vietu augstāk esošo Japānu būs ļoti sarežģīti. PK sezona piektdien turpināsies ar sprinta sacensībām Austrijas pilsētā Hohfilcenē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi