Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uz vēlēšanām un bobsleja testiem! Izsludināta vēl viena jauno sportistu atlase bobslejā

Lai Latvijas bobsleja komanda uz Milānas-Kortīnas olimpiskajām spēlēm 2026.gadā varētu doties kā viena no favorītēm, ir pats pēdējais brīdis atlasīt spēcīgus un eksplozīvus jauniešus, kuri pēc četriem gadiem cīnīsies par olimpiskajām godalgām. Šobrīd nepieciešama sīvāka iekšējā konkurence stūmēju vidū, lai veicinātu straujāku izaugsmi, un Latvijas sportistu uzvārdi atgrieztos starta rekordu tabulās. Lai to sasniegtu, tiek izsludināta vēl viena jauno sportistu atlase - Saeimas vēlēšanu dienā, 1.oktobrī, plkst. 12.00, Murjāņu sporta ģimnāzijā aicināti jaunie kandidāti, kuri vēlas nodarboties ar bobsleju.

Vairāk nekā 40 gadu laikā Latvijas bobslejisti allaž ir cīnījušies par visaugstākajām vietām bobsleja elitē. Šo gadu laikā ir gūta pieredze, kas ne vienmēr ir nākusi viegli, bet šobrīd tā Latvijas komandu ierindo spēcīgāko vidū – ar Latvijas izlasi strādā pieredzējuši speciālisti, sākot no fiziskās sagatavotības līdz tehniskām niansēm bobsleja kamanās. Savukārt sportisti nāk no visiem Latvijas reģioniem – gan pilsētām, gan maziem lauku nostūriem, kas nekad nav bijis šķērslis kļūt par izciliem sportistiem. Kā uzsver Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis: "Par čempionu var kļūt ikviens! Jābūt pozitīvai aizrautībai un fiziskām dotībām, un tas ir izdarāms!"

"Bobslejs ir ļoti demokrātisks sporta veids, jo sportistam pašam nav jānodrošina ne tehnika, ne ekipējums, arī par treniņu procesu gādā federācija. Mēs bobslejistus jau no pirmās dienas uzskatām par profesionāļiem, un no viņiem mēs prasām tikai nopietnu attieksmi pret sportu," saka bijušais bobslejists Ekmanis, kurš 1.oktobrī cer ieraudzīt spēcīgus kandidātus jauno sportistu atlasē, kuri treniņu procesu ir gatavi sākt jau šogad.

Jaunais olimpiskais cikls ir jau sācies. Vairāku valstu komandu līderi ir paziņojuši par bobslejista karjeras noslēgšanu, un viņu vietas izlasēs ieņems jaunākie sekotāji. Arī Latvija veido jaunu komandu, ar kuru pēc četriem gadiem cīnītos, lai Kortīnā izskanētu Latvijas valsts himna.

Uz bobslejistu atlasi tiek aicināti spēcīgi, ātri un sevis apliecināt griboši jaunieši, vēlams no 16 līdz 26 gadu vecumam. Būtu labi, ja kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3.20 sekundēs. Bobsleja atlases testu programmā būs 30 metru skrējiens gaitā un bobsleja trenažiera stumšana.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi