Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viena kļūda dārgi maksā

Kritiens lejup rezultātu ailē, un visi spēki tagad sakoncentrēti maksimāli labāka rezultāta sasniegšanai sezonas galvenajās sacensībās. Martins Dukurs Pasaules kausa (PK) 7. posma sacensībās Vācijas trasē Kēnigszē ieņēma 11. vietu. Vecākais brālis Tomass bija augstāk – 8. pozīcijā, bet otrajā posmā pēc kārtas nepārspēts palika vācietis Aleksandrs Gasners. Brāļi Martins un Tomass Dukuri PK pēdējā posmā Īglsas trasē Austrijā nestartēs, jo jau ir piestājuši nākamā pasaules čempionāta mājvietā Altenbergā.

"Jau pirms sacensībām apsvērām šādu variantu, jo dzirdējām, ka līdzīgi rīkosies vācieši. Aprunājos ar Gasneru, kurš teica, ka plāno braukt trenēties uz Altenbergu. Drošības labad pārvaicāju Vācijas izlases trenerim, vai vācieši patiešām nestartēs Īglsā, jo galīgo lēmumu jau pieņem treneris. Arī no viņa dzirdēju apstiprinošu atbildi, un tad arī izšķīrāmies nebraukt uz Pasaules kausa pēdējo posmu," tā Dienai brāļu Dukuru izvēli skaidroja Martins.

Vienoties ar vāciešiem par nestartēšanu Īglsā bija svarīgi, lai PK kopvērtējumā Martins saglabātu līderpozīciju. Patlaban jaunākais brālis Dukurs ir pirmais ar 1456 punktiem. Pēdējā posmā Martinu var apsteigt tikai Gasners, kuram ir 1396 punkti. Par uzvaru posmā sportisti nopelna 225 punktus. Tomass ir trešais ar 1226 punktiem. Viņam ir svarīgi, lai pēdējā posmā Īglsā nestartē Kristofers Grothērs (1192 p.) un Fēlikss Kaisingers (1074 p.), jo tikai abi vācieši var izstumt Tomasu no trešās pozīcijas. "Jācer uz vāciešu godaprātu, ka viņi tā arī rīkosies, kā bijām sarunājuši," sestdienas vakarā pēc ierašanās Altenbergā Martins vēl nebija simtprocentīgi pārliecināts, ka vadošie Vācijas skeletonisti tik tiešām izlaidīs Īglsas posmu. Pārliecība, ka vācieši ir turējuši solījumu, bija tikai svētdienas pēcpusdienā. Dukuru treneris Matiass Gugenbergs, kurš ir palicis Īglsā, jo PK pēdējā posmā startēs viņa dzīvesbiedre Žanīna Floka, ziņoja, ka Gasners un Co ir veikuši obligāto Covid-19 testu.

Tādējādi puslīdz droši var teikt, ka Martins Dukurs 10. reizi triumfēs Pasaules kausa kopvērtējumā. Starptautiskās Bobsleja un skeletona (IBSF) federācijas vadītāji gan nav apmierināti ar brāļu Dukuru nestartēšanu Īglsā, jo viņi ir ieinteresēti, lai visi labākie brauktu. Viens otrs pat izteicies par soda sankciju piemērošanu Dukuriem, bet tādā gadījumā būtu jāsoda arī vācieši un krievi, jo viņu vadošie skeletonisti šosezon jau izlaiduši divu posmu sacensības. "Mēs jau varējām blēdīties, sakot, ka mums ir savainojumi, taču to nedarīsim. Godīgi pateicām, ka uz Altenbergu braucam apgūt pasaules čempionāta trasi," norādīja Martins.
Par Kēnigszē posmu viņam palika rūgtuma sajūta. Pirmo reizi 12 gadu laikā Martins palika ārpus labāko desmitnieka. Pēdējo reizi tik zemu viņš bija 2009. gadā, kad Pārksitijas posmā ieņēma 11. vietu. Piektdien Kēnigszē pēc pirmā brauciena PK līderis Dukurs bija sestais, tikai 0,03 sekundes atpaliekot no trešajā pozīcijā esošā Markusa Vjata. Turklāt bija kļūdas vienā no atslēgas vietām apļa virāžā, tāpēc otro braucienu Martins sāka apņēmības pilns pakāpties augšup. Diemžēl aplis atkal netika izbraukts pa optimālo trajektoriju, bet pēc tam sekoja tik smagi atsitieni pret apmalēm, ka Martins Dukurs rezultātu ailēs strauji slīdēja uz leju. Braucienā tikai 18., bet summā – 11. rezultāts. "Ko tur daudz analizēt – pats rupji nokļūdījos. Bet ir arī pozitīvas atziņas. Braucu ar jaunu slidu, un tā mani pagaidām apmierina. Šķiet, ka ar šīm kamanām startēšu arī pasaules čempionātā Altenbergā." Tomasam Dukuram arī nebija filigrāni braucieni.

Sieviešu sacensību PK apritē pēc izlaista Sanktmoricas posma atgriezās Endija Tērauda un ieņēma pieticīgo 18. vietu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi