Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zemu rezultātu sasniegusī Paškovska no Phjončhanas dosies mājās kā pēdējā

Šosezon labu sportisko formu tā arī nesasniegusī distanču slēpotāja Inga Paškovska būs pēdējā Latvijas sportiste, kura dosies mājās no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, liecina Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) publicētais sportistu atlidošanas saraksts.

Kā pirmā no Latvijas sportistiem jau svētdienas pēcpusdienā mājās atgriezīsies kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kurai pirmdienas vakarā sekos kamaniņu sporta izlases atlēti, bet otrdien Rīgā ielidos skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī biatloniste Baiba Bendika.

Olimpisko spēļu noslēguma ceremonija gaidāma 25.februārī, bet daudzi Latvijas sportisti līdz tam jau būs atgriezušies dzimtenē. Tikmēr 26.februārī atgriezīsies šorttrekists Roberto Puķītis, ātrslidotājs Haralds Silovs un slēpotājs Indulis Bikše, 27.februārī Rīgā ieradīsies skeletoniste Lelde Priedulēna, bet pēdējie sportisti atgriezīsies 28.februārī, kad no rīta atlidos šorttrekists Roberts Zvejnieks un bobsleja izlases sportisti, bet vakarā slēpotājas Paškovska un Patrīcija Eiduka.

Visilgāko laiku no Latvijas sportistiem Phjončhanā uzturēsies Puķītis, kurš aizbrauca kā pirmais jau 25.janvārī, bet viņš olimpiskajās spēlēs sasniedza salīdzinoši augstvērtīgus rezultātus, gūstot 11.vietu gan 1000 metros, gan arī 1500 metros.

Savukārt abas slēpotājas uz Dienvidkoreju izlidoja 31.janvārī, līdz ar to viņu uzturēšanās laiks tur būs otrs lielākais. Talantīgā Eiduka 1.februārī lidmašīnā nosvinēja savu 18.dzimšanas dienu, bet ceturtdien izcīnīja 44.vietu desmit kilometru distancē brīvajā stilā, kas ir visu laiku augstākais rezultāts no Latvijas slēpotājiem olimpiskajās spēlēs, tikmēr Paškovska tur ierindojās 80.pozīcijā, apsteidzot vien desmit konkurentes, kuras visas nāca no slēpošanai eksotiskām valstīm.

Aģentūra LETA jau iepriekš vēstīja, ka cīņā par otrās slēpotājas vietu olimpiskajās spēlēs šosezon daudz augstvērtīgākus rezultātus uzrādīja Anda Muižniece, tomēr atbilstoši Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) izvirzītajiem kritērijiem uz olimpiskajām spēlēm devās Paškovska, kura sekmīgāk slēpoja pirms gada.

Paškovska šosezon reizi izslēpojusi no 160 FIS kategorijas punktiem, kamēr Muižniece to paveikusi septiņas reizes. Tiesa, labākais rezultāts par mata tiesu augstvērtīgāks ir Paškovskai - 132,21 pret 136,96. Pēdējā nedēļas nogalē, kad vēl notika olimpiskā atlase, abas slēpotājas aci pret aci tikās Latvijas čempionāta posmā, kur piecos kilometros klasiskajā stilā Muižniece noslēpoja konkurenti par 45 sekundēm.

"Ievērojot gan atlases, gan arī godīgas spēles noteikumus, uz svarīgākajām sacensībām dosies tiešām labākie un FIS olimpiskajā listē augstākas vietas ieņemošie mūsu valsts slēpotāji, neskatoties uz dažu netikušo nekaunīgiem izgājieniem un ciniskiem apgalvojumiem, kā arī mēģinājumiem izdarīt spiedienu, lai apietu 2016.gadā izstrādātos un apstiprinātos atlases noteikumus," nesen portālā "sportacentrs.com" viedokļa rakstā pauda kādreizējais LSF preses sekretārs Ivars Bācis, paužot, ka Paškovska starpsezonā uzlikusi pārāk lielu slodzi, kas liedzis sezonas sākumā uzrādīt augstvērtīgus rezultātus.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāv 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos un komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Biruta Dreimane ex.Surgunte
zemu rezultātu ir sasniedzis žurnālists , kas to raksta , un bezdē dīvānā ! Meitene tika uz Olimpiādi, un tas arī ir rezultāts ! Gulēt viņa tur neaizbrauca !
nesmuki
n
Tādus tekstus varbūt vajadzētu veltīt sporta funkcionāriem vai citām pavadošām personām. Ne jau sportistei, kura uzrādījusi sasniegumus, lai kvalificētos olimpiādei.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi