Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

31. maijs - diena, kad esi aicināts strādāt jebkurā vietā

Starp mums ir cilvēki, kas katru dienu dodas uz darbu un darba gaitas pavada birojā un ir cilvēki, kas strādā elastīgā darba režīmā, darbus un komunikāciju veicot gan no mājām, gan kafejnīcām vai birojnīcas. Pateicoties tehnoloģiju laikmeta labumiem, pēdējais tiešām ir kļuvis iespējams. Mums ir klēpjdatori ar pieslēgumu gan bezvadu, gan mobilajam internetam, mums ir dažādi mākoņskaitļošanas pakalpojumi datu uzglabāšanai un apmaiņai starp kolēģiem. Ir visas iespējas darbu, ja vien tas nav saistīts ar personisku klientu apkalpošanu vai iekārtu apkalpi, veikt no jebkuras vietas pasaulē.

Jo īpaši Latvijā mums ir visai daudz gan individuālo uzņēmēju, gan pašnodarbināto, kuriem birojs nav. Šie cilvēki ir pieraduši strādāt kustībā, plānot braucienus uz pilsētu, plānot tikšanās, un zina no galvas vietas, kur ir pieejams gan bezvadu internets, gan laba kafija. Savukārt lielāki uzņēmumi arvien biežāk mēdz rīkot „izbraukuma” darba dienas, gan īpaši īrētās telpās, gan brīvā dabā, lai veicinātu personāla „ārpus kastes” domāšanu un cīnītos ar rutīnu, kas ierobežo radošo potenciālu.

Šai iniciatīvai jau ir atsaukušies vairāki Latvijas uzņēmumi, tajā skaitā Nokia Latvija, LMT, Pasaules dabas fonds, If apdrošināšana, Kultūras informācijas sistēmas, Latvijas Interneta asociācija un citi.
Aptaujāti, kā šajā dienā strādās, uzņēmumu pārstāvji neatkārtojas. Jānis Vēvers, LMT preses sekretārs stāsta:

„Tie LMT darbinieki, kuru darba specifika neprasa fizisku klātbūtni darbavietā, 31.maijā uzturēsies ārpus biroja, taču pilnvērtīgi pildīs savus pienākumus. Vēl pirms divām trīsdesmitgadēm tas šķistu neiedomājami, taču šodien datori, telefoni, mākoņpakalpojumi un mobilais internets ļauj strādāt faktiski no jebkuras vietas.”

Jānis Ķesteris, If apdrošināšana IT daļas vadītājs savukārt min, ka atsaukušies iniciatīvai un atbalsta „Strādā no jebkuras vietas!” dienu, jo uzņēmumā jau gadiem ilgi izmanto tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, nodrošinot darbiniekiem iespēju būt sasniedzamiem ārpus biroja. Tas nozīmē, ka, plānojot savas ikdienas gaitas virknei kolēģu, kuru darba specifika neprasa atrašanos konkrētā vietā un laikā (piemēram, biroja administratoriem, kontaktu centra darbiniekiem u.c.), ir dota izvēles brīvība savas darba dienas prioritāšu noteikšanā.

Jūlija Caturova, Nokia Latvia marketinga vadītāja informē, ka 31. maijā liela daļa Nokia Latvija kolektīva strādās kaimiņvalsts Lietuvas birojā, pavadot pirmo dienas pusi sanāksmē, bet otru dienas pusi – ceļā mājup. Pateicoties mūsdienu telekomunikāciju tehnoloģiju attīstībai, liela daļa ikdienas darbu var tikt veikta  ar tālruni, kas ir lielākais Nokia Latvija kolektīva sabiedrotājs, jo laika plānošana, atbildēšana uz e-pastiem, piedalīšanās telefonkonferencēs un sociālo tīklu vadība var pilnībā tikt realizēta no lielākās daļas Nokia tālruņu.

Savukārt Jānis Rozītis, Pasaules Dabas fonda direktors stāsta, ka 31.maijā īpaši neko neplānoja, jo īstenotais kampaņas sauklis sakrīt ar mūsu ikdienu - Pasaules Dabas Fondā regulāri notiek plānošanas un sanāksmes, kurās darbiniekiem ir jāpiedalās, bet pārējā laikā darbinieki paši ir atbildīgi par darbalaika grafika un darba vietas plānošanu.

Pateicoties Microsoft iniciatīvai, šogad 31. maijā, „strādā no jebkuras vietas” dienā, ir virkne pasākumu, kas palīdzēs tikties cilvēkiem, kas vēlas vairāk brīvības savā darbā un savā starpā veikt pieredzes apmaiņu. 31.maijā no 11.00 līdz 12.30, Microsoft Latvia birojā, Zaļā ielā 1, 4.stāvā, īpašas diskusijas ietvaros tiks apskatītas elastīgā darba stila priekšrocības un izaicinājumi  no dažādiem aspektiem - efektivitātes, resursu, darba un privātās dzīves balansa, normatīvo aktu, tehnoloģiju utt. Starp citu, ir vēl brīvas vietas! Papildus informācija http://ej.uz/stradajebkur

Sandra Vīgante, publisko bibliotēku attīstības projekta „Trešais tēva dēls” komunikācijas vadītāja aicina apmeklēt publiskās bibliotēkas dažādās Latvijas pilsētās un pagastos un strādāt no bibliotēkām, izmantojot tajās pieejamo internetu, t.sk., Wi-Fi. ikviens, kas 31. maijā atradīsies ceļā un kam radīsies nepieciešamība pieslēgties darba pienākumiem, tiek aicināts iegriezties jebkurā no vairāk kā 800 publiskajām bibliotēkām, izmantot portatīvo vai bibliotēkas datoru, pievienoties tīmeklim un, ja nepieciešams, dokumentus izdrukāt, kopēt, skenēt, pārsūtīt elektroniski vai ar interneta bankas starpniecību apmaksāt kādu steidzamu rēķinu.
Tiem, kam patīk strādāt kafejnīcās pie kafijas tases, noteikti patiks Double Coffee piedāvājums - kafija patiešām efektīvam darbam, jo 31. maijā pērkot espresso, americano, kapučino single vai klasisko latte, Double Coffee uzsauks otru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko