Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

58% Eiropas uzņēmumu netic «virtuālajai drošībai»

Par vienu no uzņēmējdarbībā aktīvi izmantotām IT tendencēm visā pasaulē ir kļuvusi virtualizācija, jo tā nodrošina uzņēmumiem iespēju taupīt laiku un naudu. To apliecina Kaspersky Lab veiktā pētījuma rezultāti. Tajā pašā laikā 58% Eiropas uzņēmumu neuzskata, ka virtuālie serveri būtu drošāki par fiziskajiem. Patiesībā, lai gan virtuālās mašīnas var mazāk ciest no spiegprogrammatūrām un kiberšantāžas programmatūrām, tās ir pakļautas citiem apdraudējumiem, piemēram, e-pasta vēstuļu kaitīgajiem pielikumiem, slepenām lejupielādēm, trojiešiem botiem, kā arī mērķtiecīgai pikšķerēšanai.

Saskaņā ar Kaspersky Lab statistikas datiem pēdējo 15mēnešu laikā kibernoziedznieku uzmanība arvien vairāk tiek koncentrēta uz uzņēmumiem, kuru rīcībā ir vērtīga informācija, kas ļaundariem var dot finansiālus ieguvumus. Vīrusu rakstītāji mērķtiecīgi uzbrūk uzņēmējdarbībai, un organizāciju virtuālie serveri kļūst par ērtu mērķi uzbrukumam.

«Pašlaik virtualizācijas tehnoloģijas atrodas savas attīstības augstākajā punktā un jau ir sasniegušas tādu brieduma pakāpi, kad uzņēmumi pārliek mākonī uzņēmējdarbībai kritiski svarīgas lietojumprogrammas, glabā un apstrādā virtuālajās mašīnās konfidenciālu informāciju. Tas izvirza augstas prasības vienlaikus gan virtuālās infrastruktūras veiktspējai, gan drošībai. Tradicionālās tehnoloģijas ne vienmēr spēj nodrošināt šādu līdzsvaru, tāpēc mēs iesakām uzņēmumiem pievērst uzmanību specializētajam risinājumam, kas ir izstrādāts atbilstoši virtuālās vides īpatnībām,» saka Kaspersky Lab korporatīvo izstrādājumu virziena jaunajos tirgos vadītājs Vladimirs Udalovs.

Kaspersky Security for Virtualization (KSV) ir jauns risinājums, kas ļauj nodrošināt līdzsvaru starp veiktspēju un drošību, kāda nepieciešama, lai pretotos mūsdienu apdraudējumiem, ar kuriem uzņēmumi sastopas virtuālajā vidē. Turklāt uzņēmumi iegūst iespēju centralizēti pārvaldīt drošību visā uzņēmuma tīklā, tostarp virtuālajās ierīcēs.

Sīkāk ar aptaujas par virtualizācijas ieviešanu uzņēmējdarbības jomā rezultātiem var iepazīties informatīvajā portālā http://www.kaspersky.com/beready/exclusive-content. Lai iegūtu piekļuvi pētījumam, pietiek ar vienkāršas reģistrācijas procedūras veikšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko