Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

The Pirate Bay desmit gadu jubileju atzīmē, piedāvājot pirātu pārlūku

Torentu portāls The Pirate Bay izvietojis lejupielādei „pirātisku” interneta pārlūku jeb pielikumu, kas paredzēts interneta cenzūras un pārējo ierobežojumu internetā apiešanai. Paziņojums par pielikuma izveidi pieskaņots resursa pastāvēšanas 10. gadadienai.

The Pirate Bay izveidotais PirateBrowser sastāv no klienta anonīmai piekļuvei internetam Tor un pārlūka Firefox portatīvās versijas ar virkni īpašu iestatījumu. Pielikums šobrīd ir pieejams tikai operētājsistēmas Windows lietotājiem.

PirateBrowser aprakstā teikts, ka pārlūks ļauj apiet interneta cenzūru Irānā, Ziemeļkorejā, Lielbritānijā, Beļģijā un citās valstīs, kur tā pastāv. Pie tam izstrādātāji uzsver, ka viņu pielikums ir paredzēts tikai ierobežojumu apiešanai. jo, par spīti Tor izmantošanai, nespēj nodrošināt pilnīgu anonimitāti.

Ar „pirātiskā” pārlūka palīdzību, kā norādīts The Pirate Bay blogā, būs iespējams piekļūt torentu portāliem gadījumos, kad bloķēta tieša piekļuve pie tiem. Piekļuve The Pirate Bay ir bloķēta virknē valstu, ieskaitot Beļģiju, Nīderlandi un Indiju. Tas saistīts ar apsūdzībām, ka resurss izplata pirātisku saturu – filmas, mūziku un datorprogrammas.

Neraugoties uz dažādām sankcijām, The Pirate Bay joprojām ir lielākais failu apmaiņas resurss pasaulē. Portāls atrodas Alexa sastādītajā pasaules apmeklētāko interneta vietņu pirmajā simtniekā, un ar tā starpniecību pieejami 4,6 miljoni lejupielāžu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko