Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Adobe anonsē 6 aplikācijas planšetēm

Vakar sākušās Adobe MAX konferences ietvaros pazīstamais programmatūras ražotājs prezentēja sešas grafiskās aplikācijas, kuras paredzētas Android un Apple iOS planšetēm.

Adobe Touch Aps būs mākoņrisinājuma Adobe Creative Cloud sastāvdaļa, un skārienvadāmajam interfeisam pielāgotās aplikācijas būs savietojamas ar Adobe Creative Suite 5.5 ietilpstošajām datoriem paredzētajām aplikācijām.

Sešas Touch aplikācijas ir:Photoshop, Collage, Debut, Ideas, Kuler un Proto, un katra no tām maksās 9,99 USD (cenu pie mums uzzināsim, kad tās parādīsies tiešsaites veikalos).

Android platformai aplikācijas būs pieejamas novembrī, bet Apple iPad – nākamā gada sākumā, izņemot Ideas, kas ir pieejama AppStore jau šobrīd un maksā 4,99 EUR.

Photoshop Touch, kā ja noprotat, ir skārienjutīgam ekrānam piemērota datoraplikācijas "atvieglota versija". Lieki piebilst, ka, domājams, visgaidītākā no pieteiktās sešotnes, jo izmantot maskas un veikt citas darbības, vienkārši zīmējot ar pirkstu vai stilusu ekrānā, ir patiešām laba lieta, kas šobrīd pieejama tikai Wacom un līdzīgu produktu īpašniekiem.

Collage, kā pasaka priekšā tās nosaukums, paredzēta vairāku attēlu, teksta un grafisko objektu savietošanai vienā failā un ietērpšanai vienotā krāsu kodā.

Debut ir risinājums sava kreatīvā darba prezentēšanai ar rīkiem iezīmēšanai un piezīmju veikšanai.

Ideas (kurš jau ir pieejams Apple AppStore) ir vektorgrafikas risinājums, kurā paveikto var eksportēt Adobe Illustrator un Photoshop.

Kuler ir krāsu piemeklēšanas rīks ar vieglu sociālo tīklu akcentu. Radītos krāsu paraugus (swatch) var eksportēt izmantošanai CS5.5 aplikācijās.

Proto – rīks veblapu un aplikāciju prototipēšanai ar iespējām eksportēt veikumu HTML, CSS un Javascript.

No pielietojuma viedokļa vērtīgākās noteikti ir Photoshop, Collage un Proto, taču noteikti atradīsies arī pircēji pārējām trim.

Pagaidīsim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko