Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Adobe pārtrauc Flash mobilo versiju izstrādi (papildināts)

Ja godīgi, tad sen bija laiks – krāmējoties ar dažādu ražotāju dažādiem mobilajiem knubiņiem – viedtelefoniem un planšetēm – nav gadījies sastapt nevienu mobilo ierīci, uz kuras Adobe Flash darbotos vismaz apmierinoši.

ziņo ZDNet, Adobe Systems jau tuvākajā laikā nāks klajā ar paziņojumu par Flash izstrādes pārtraukšanu mobilajām ierīcēm.

Ziņā ievietots pat citāts no gaidāmā paziņojuma: "Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores. We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations. We will continue to support the current Android and PlayBook configurations with critical bug fixes and security updates."

Tātad, turpmāk Adobe mudinās aplikāciju izstrādātājus savās aplikācijās iekļaut Adobe AIR, bet Flash interneta pārlūkos, nākamajās OS versijās un ierīcēs vairs nebūs. Esošās ierīces saņems drošības ielāpus un kritisku kļūdu labojumus (vairāk par 5 sant. uz šī zirga gan neliktu).

Lai arī Adobe Systems ilgu laiku murmināja, ka strādājoša, droša un pret ierīces resursiem saudzīga Flash versija ir "gandrīz gatava" un "tepat aiz stūra", nekas tamlīdzīgs nenotika – Flash bija un palika bateriju bende, drošības caurums un teju vai neciešams mobilā ierīcē.

Ticiet, vai ne, tas ir uz labu – tas būs labs iemesls mobilajai industrijai pārorientēties uz modernākām tehnoloģijām (HTML5 un aplikācijā iebūvēta AIR) un atteikties no nepiepildītā sapņa par Flash kā mobilajām ierīcēm piemērotu tehnoloģiju. Patiesībā, pie dzīvības to turēja tikai trīs lietas: domāšanas un lietošanas inerce, mobilās reklāmas un vēlme izmantot Flash atbalstu ierīcē kā mārketinga asmeni cīņai ar tām ierīcēm, kuras Flash neatbasta, ar to saprotot vispirmām kārtām Apple iOS.

PAPILDINĀJUMS:

Tas ir paziņot arī pavisam oficiāli, Adobe mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko