Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Aicina pieteikties Microsoft programmēšanas skolai

5.septembrī Microsoft Latvia vispārizglītojošo skolu 7. līdz 9. klašu skolēniem izsludina pieteikšanos Microsoft programmēšanas skolai.

Microsoft programmēšanas skolas mērķis ir sniegt iespēju skolēniem apgūt programmēšanas pamatus Microsoft programmēšanas vidē, mācīties strādāt komandā un, kā jebkuram izstrādātājam, iziet visus programmas izstrādes posmus – no idejas līdz publicēšanai Windows Store.

„Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozare un mūsu klienti arvien asāk izjūt nepieciešamību pēc speciālistiem, kuri spētu apmierināt darba devēju mūsdienu zināšanu un prasmju prasības, īpaši mobilo lietotņu un biznesam specifisku programmu izstrādē,” saka Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. „Esam gandarīti, ka virkne nozares uzņēmumu ir uzsākuši aktīvu darbu pie jauniešu piesaistes un izglītošanas. Arī mēs sniedzam savu ieguldījumu jauno talantu attīstīšanā un uzskatām, ka būvēt ceļu uz panākumiem tehniskajās zināšanās jāsāk jau pamatskolā, tāpēc savā pilotprojektā liekam akcentu tieši uz 7. līdz 9.klašu skolēniem, kuri ir gatavi apgūt jaunas zināšanas un vēlas savlaicīgi saprast, vai IKT nozare ir viņu dzīves aicinājums,” piebilst Eglīša kungs.

Šis pilotprojekts tiek īstenots sadarbībā ar domubiedriem un atbalstītājiem. Viens no idejas autoriem un iniciatoriem ir Edgars Bajaruns, vēstures un sociālo zinātņu skolotājs Siguldas vidusskolā un programmas Iespējamā Misija dalībnieks, kurš pats ikdienā strādā ar pamatskolas skolēniem un saskata lielu potenciālu un interesi par tehnoloģiju jēgpilnu izmantošanu mācību procesā gan no skolēnu, gan skolotāju puses. „Strādājot ar bērniem, es redzu viņu lielo interesi apgūt tās prasmes un zināšanas, kurām viņi redz reālu pielietojumu un atdevi. Jau 6., 7.klasē skolēns ir spējīgs pats radīt, programmēt un lietot dažādas multimediju aplikācijas, piemēram, programmēt Kodu, veidot 3D projekcijas un vēl daudz vairāk.  Šī projekta ietvaros ir prieks sadarboties ar Microsoft Latvia, kas jau vairāku gadu garumā veicina tehnoloģiju pārdomātu izmantošanu skolās, kā arī pievērš uzmanību skolotāju un skolas vadības prasmju pilnveidei un tehnoloģiju integrēšanai mācību procesā,” saka skolotājs Edgars Bajaruns.

Microsoft programmēšanas skola notiks bez maksas un atbilstoši iepriekš sastādītam apmācību grafikam – no septembra līdz maijam, noteiktos datumos sestdienās, Microsoft Latvia birojā. Apmācību norisei nepieciešamās tehnoloģijas nodrošina Microsoft Latvia kopā ar sadarbības partneriem. „Piedaloties apmācībās, dalībniekiem būs iespēja apgūt jaunas zināšanas savādāk - ārpus ierastās skolas klases vides un mācību materiāliem. Gan teorijā, gan praksē tehnoloģiju eksperti jauniešiem palīdzēs apgūt html, css, javascript programmēšanas pamatus, iepazīt Windows Store programmu izstrādes procesu - to uzbūvi un izstrādes principus. Tāpat programmu izstrādes konkursā būs iespēja cīnīties par balvām un iepazīt jaunākos Microsoft produktus un tehnoloģijas,” saka Aigars Mačiņš, Microsoft Latvia tehnoloģiju evaņģēlists un Microsoft programmēšanas skolas vadītājs.

Līdz 2013. gada 16. septembrim Microsoft Latvia aicina pieteikties 7. līdz 9.klašu skolēnus, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu. Rezultāti tiks paziņoti līdz 2013. gada 24. septembrim.

Papildus informācija: http://ej.uz/programme

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko