Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Aizsardzības risinājumu sarežģītība – galvenā IT drošības problēma

Saskaņā ar neatkarīgās tirgus izpētes kompānijas IDC datiem 41% uzņēmumu pasaulē ir pārliecināti, ka pieaugošā aizsardzības risinājumu sarežģītība 2013. gadā kļūs par vienu no galvenajām IT drošības problēmām. Par to liecina informācijas drošības tirgus аnalīzes rezultāti, ko IDC veica 2012. gada beigās pēc Kaspersky Lab pasūtījuma pirms jaunās korporatīvo izstrādājumu sērijas Kaspersky Security for Business izlaišanas.

Neatkarīgi no organizācijas lieluma vai darbības jomas tagad gandrīz katra uzņēmuma IT infrastruktūrā ietilpst visdažādākās ierīces: e-pasta serveri un interneta vārtejas, darbstacijas un klēpjdatori, viedtālruņi un planšetdatori, kā arī virtuālā infrastruktūra. Jebkura no šīm ierīcēm var kļūt par kibernoziedznieku uzbrukuma upuri, tāpēc uzņēmumi ir spiesti iegādāties sarežģītus daudzfunkciju risinājumus katra tīkla mezgla aizsardzībai. Tādējādi bieži vien rodas programmu integrācijas un to saderības problēmas, pieaug darba izlietojums, jo nav iespēju centralizēti pārvaldīt visu aizsardzības sistēmu, galu galā patērējot papildu līdzekļus no IT budžeta.

«Cenšoties izvairīties no šādām problēmām, daudzi uzņēmumi izvēlas vienkāršākus, taču vienlaikus mazāk funkcionālus aizsardzības risinājumus, kas neizbēgami noved pie drošības līmeņa pazemināšanās. Rezultātā šāds mēģinājums «ietaupīt» uz aizsardzības rēķina uzņēmumam var izvērsties par nopietniem finanšu un reputācijas zaudējumiem,» komentēKaspersky Labkorporatīvo izstrādājumu virziena vadītājs jaunajos tirgos Vladimirs Udalovs. «Optimālais risinājums ir iegādāties vienotu aizsardzības nodrošināšanas platformu, kas ietver mūsdienu tehnoloģijas un līdzekļus visu IT infrastruktūras mezglu kompleksas aizsardzības sistēmas izveidei ar centralizētas pārvaldības iespēju.»

Šādas vitāli svarīgas IT drošības problēmas risināšanai, kāda ir vadības sarežģītība, ir paredzēta, piemēram, platformaKaspersky Security for Business, kas nodrošina visu uzņēmuma tīkla mezglu uzraudzību, vadību un aizsardzību. Tā kā visus platformas komponentus ir izstrādājuši Kaspersky Labspeciālisti, izmantojot savu tehnoloģisko bāzi, tie ir pilnīgi saderīgi un cieši integrēti cits ar citu. Vienotā administrēšanas konsoleKaspersky Security Centerļauj vienā logā pārraudzīt visu fizisko, virtuālo un mobilo ierīču aizsardzības stāvokli un pārvaldīt to drošību.Kaspersky SystemsManagement— vēl viens platformas elements, kas paredzēts IT administratora dzīves atvieglošanai,— nodrošina iespēju darbstacijās attālināti instalēt operētājsistēmu un programmas. Jaunais komponents ļauj arī kontrolēt atjauninājumu instalēšanu, atklāt jaunu ievainojamību parādīšanos sistēmā u.c. Funkcijas, kas nodrošina darbinieku viedtālruņu un planšetdatoru pārvaldību, kā arī tajos saglabāto datu drošu aizsardzību, ietilpst risinājumaKaspersky Security for BusinesslīmeņosSELECT,ADVANCEDunTOTAL, kā arī ir pieejamas risinājumaKaspersky Security for Mobilesastāvā, ko var iegādāties atsevišķi. Tādējādi jaunā, vienotāKaspersky Labdrošības platforma sniedz IT darbiniekiem ļoti ērtus, ar vienu konsoli pārvaldāmus rīkus efektīvas aizsardzības sistēmas izveidei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko