Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Amazon Kindle Fire planšete saņem pirmās atsauksmes

Šodien ASV tiek uzsākta Amazon planšetes Kindle Fire tirdzniecība – dienu, kura ar nepacietību tiks gaidīta kā jaunumu nesēja planšetdatoru tirgū. Līdz šim nevienam ražotājam nav izdevies startēt ar Apple iPad tirgus panākumiem tuvu stāvošiem panākumiem tirgū – ierīču specifikāciju karā mūsdienās par uzvarētāju kļūt nevar, un Amazon ir tas, kas pietrūkst līdzšinējiem planšetdatoru tirgus kumosa kārotājiem – visplašākais satura piedāvājums.

Kā nu negaidīsi – krāsaina septiņcollu planšete ar 1GHz divkodolu OMAPprocesoru par nieka 199 ASV dolāriem (Eiropas tirgum cena oficiāli vēl nav paziņota).

Tā vien šķiet, ka Amazon ir viss, lai Kindle Fire gūtu panākumus tirgū – mizumgari digitālā satura – mūzikas, grāmatu, filmu un aplikāciju – plaukti, un tagad arī planšete, kas cenas ziņā ir pievilcīgāka par pievilcīgu. Un tomēr – ja palasāmWired,NY Times,Engadgetun citu respektējamu apskatnieku pirmos iespaidus, tad, acīmredzot, Amazon plinte izrādījusies tukša – vienīgais konkurētspējīgais Kindle Fire aspekts ir zemā cena. Pārējos, patiesībā, daudz svarīgākos aspektos, Fire nespēj turēt līdzi – tīmekļa pārlūkošana ir gausas mocības (gandrīz vai laime, ka aprīkojumā nav 3G), operētājsistēma ir novecojusi jau iznākšanas brīdī – tas nav Android Ice Cream Sandwich, pat Honeycomb ne: Fire izmantots krietni modificēta 2.X Android versija, kura cieši integrēta Amazon e-komercijas sistēmā – sava veida digitālie iepirkumu ratiņi.

Protams, ka Amazon nevirzīja savu Kindle planšeti tirgus cīņai ar "tīrasiņu" planšetēm – brīnumu tehnikas pasaulē nav, un pat ar ~50 USD zaudējumiem par katru pārdoto Fire nav iespējams komplektēt to vienā līmenī ar iPad 2 vai Galaxy Tab 10.1. Tomēr tas, ka Fire (pēc apskatnieku vētējuma) ne vienmēr spēj komfortabli nodrošināt sava pamatuzdevuma – no Amazon ielādēta satura apskates – veikšanu, liek mazliet aizdomāties par planšetes izredzēm tirgū. Galvenais pārmetums: mazais ekrāna izmērs, kurš, komplektā ar salīdzinoši zemu veiktspēju nespēj nodrošināt elektronisko žurnālu baudīšanu tādā lietojamības līmenī, kādu vajadzētu sagaidīt no Amazon.

Apkopojot apskatnieku secinājumus: lai arī par 200 dolāriem saņemam salīdzinoši daudz, labāk tomēr naudu pietaupīt Kindle nākamajam modelim vai iPad.

No saulainās puses – Amazon ienākšana planšetu tirgū ievērojami palielinās konkurenci ļoti būtiskajā ekosistēmas frontē: kā nekā, satura patiešām te netrūkst. Ir arī ar satura patērēšanu saistīti tehniskie aspekti, kuri liks sarosīties pārējiem ražotājiem, piēmēram, Amazon nomātās filmas iespējams skatīties uzreiz (straumējot), nevis, kā iTunes, vispirms lejupielādējot.

Galu galā, pircējs būs soģis.

Lūdzu, Engadget videoapskats:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko