Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Analītiķi: Android mobilo telefonu sīkrīku pārdošanas apjomi pārsniegs Apple

Viedtelefonu sīkrīku, kas veidoti "Android" operētājsistēmai, skaitliskie pārdošanas apjomi šogad pārsniegs "Apple" telefoniem "iPhone" domāto programmiņu skaitu, raksta telekomunikāciju nozares portāls "Total Telecom", atsaucoties uz nozares analītiķu kompānijas "Ovum" prognozēm.

"Ovum" prognozē, ka "Android" sīkrīkus 2011.gadā lejuplādēs 8,1 miljardu reižu, salīdzinot ar prognozēto "Apple" apjomu - sešiem miljardiem lejuplādēšanas gadījumu.

Tomēr "Ovum" prognozē, ka pat pēc pieciem gadiem, 2016.gadā, "Apple" gūs lielākus ieņēmumus no savu sīkrīku tirdzniecības nekā "Android" sīkrīku izstrādātāji un izplatītāji. Kā raksta "Total Telecom", analītiķi prognozē, ka 2016.gadā "Apple" telefoniem domāto sīkrīku pārdošanas apjoms naudas izteiksmē būs 2,86 miljardi dolāru (1,43 miljardi latu), salīdzinot ar "Android" prognozēto skaitli - 1,5 miljardi dolāru (775 miljoni latu).

"Ovum" prognozē, ka 2016.gadā "Android" sīkrīki tiks lejuplādēti 21,8 miljardu reižu, bet "Apple" telefoniem pielāgotas programmiņas - 11,6 miljardus reižu. Patlaban dažādu ražotāju telefonus ar "Android" operētājsistēmu pārdod straujāk nekā "iPhone" sērijas telefonus, multimediju nesējus "iPod Touch" un planšetdatorus "iPad", kurus ražo tikai un vienīgi "Apple".

Viedtelefonu sīkrīki (angliski - apps) ir mazas programmiņas, kas sniedz visdažādākos pakalpojumus un informāciju, parasti izmantojot telefona mobilā interneta pieslēgumu. "Apps" var sniegt aktuālas laika ziņas un sporta rezultātus, sniegt piekļuvi sociāliem tīkliem, kā "Facebook" un "Twitter", ka arī savienot mobilā telefona lietotāju ar sava darba devēja korporatīvām informācijas sistēmām un uzņēmuma darbības vadības programmām. Pie sīkrīkiem arī pieskaitāmas mobilo telefonu spēles, kuras var spēlēt vienatnē, neizmantojot mobilo internetu.

Sīkrīkus pārdot interneta tirdzniecības vietās - "Android Market" un "Apple" veikalā "App Store" -, parasti par nelielām summām.

"Android" ir mobilo sakaru ierīču operētājsistēma, kuru attīstījis interneta pakalpojumu un informācijas tehnoloģiju koncerns "Google". Operētājsistēma ir programma, kas vada visas pārējas mobilā telefona darbības un tajā ielādētās programmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko