Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Apple nāk klajā ar iPhone 5 un jauniem iPod

Vakar vakarā (pēc Latvijas laika) Apple prezentēja jauno iPhone 5

Galvenie jaunievedumi iPhone 5:

jauns dizains – unibody tehnoloģijas alumīnija korpuss, telefons kļuvis par 18% plānāks (tikai 7,6 mm) un 20% vieglāks (112 g) par priekšgājēju.

Viedtelefons aprīkots ar 4” diagonāles 1136 x 640 pikseļu izšķirtspējas (326 ppi) displeju, kura matrica un digitaizers laminēti vienā kārtā, tādējādi padarot to par 30% plānāku. Pamatideja – izveidot telefonu ar lielāku ekrānu, kurš nav liels un, atšķirībā no 4,5" milzeņiem, ērti lietojams, turot vienā rokā

Jauno iOS 6 operētājsistēmu darbina Apple A6 procsors kurš ir uz pusi ātrdarbīgāks par nebūt ne lēno iPhone 4S un abos pēdējos iPad modeļos iebūvēto A5.Tam visam klāt – 4G mobilie sakari un divkanālu 802.11n WiFi.

Bēdīgākais slaids prezentācijā bija tas, kurā tika stāstīts par pieejamību – OK, mēs būsim jau pieraduši, ka lielie tirgi jaunumus saņem pirmie, taču tas, ka iPhone 5 izplatīšanas otrajā vilnī (28.09.) no Baltijas valstīm redzam tikai Igauniju un Lietuvu, lika vilties…

Tā vai citādi – ja ne septembrī, tad oktobrī, domājams, būs… Pati iOS 6 būs pieejama nākamnedēļ – 19.09. Ja jums ir iPhone 3GS vai jaunāks, iPad 2 vai jaunāks vai arī 4 paaudzes iPod touch, nākamtrešdien atjauninām (bez maksas).Ar jaunām ne-Google kartēm un turn-by-turn navigāciju un citām labām lietām, kuras pastāstīsim un parādīsim 20. septembrī, Brīvības ielā 19.

Reizē ar iPhone 5 Apple prezentēja arī jaunus iPod – iPod nano, kurš, daudziem par prieku, reizē ar 2” multi-touch ekrānu atguvis spēju rādīt filmas un iPod touch, kurš arīkots ar tādu pašu ekrānu, kā jaunais iPhone 5, kļuvis krietni plānāks un būs pieejams 7 dažādās krāsās.

iPod shuffle tikai mainīs krāsu - nekādu izmaiņu pašā ierīcē nebūs.

Jaunie iPod Latvijā būs pieejami oktobrī.

Lūdzu, Apple iPhone 5 video:

Pašu prezentāciju pilnā garumā skatiet TE>

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko