Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Arī LIKTA iebilst pret grozījumiem Darba likumā

LIKTA (Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija), ir pievienojusies LTRK un LDDK jau paustajam viedoklim, ka ierosinātie grozījumi Darba likumā mazinās Latvijas uzņēmēju konkurētspēju, un Saeimā 2. lasījumā pieņemto grozījumu rezultātā valsts nepamatoti iejaucas daba devēju kompetencē esošajos jautājumos, aizliedzot darba devējiem prasīt no darbinieka konkrētas svešvalodas prasmi.

LIKTA kategoriski iebilst grozījumiem Darba likumā, kas faktiski paredz ierobežot darba devēju tiesības izvēlēties atbilstošus darbiniekus. LIKTA uzskata, ka darba ņēmējiem nepieciešamo prasmju līmenis vislabāk ir zināms pašiem darba devējiem.

Iespējams, šādu Darba likuma grozījumu ierosinājumu pamatā ir bijusi vēlme palielināt Latvijas bezdarbnieku iespējas atrast darbu, ņemot vērā lielas iedzīvotāju daļas, kas runā svešvalodā, aizbraukšanu no valsts. Iespējams, šādā veidā izteiktie grozījumi ir veidoti ar motivāciju, palielināt latviešu valodas ietekmi, taču informācijas tehnoloģiju industrijā nav vērojams augsts bezdarba līmenis kā arī angļu valodas zināšanas būtu pieskaitāmas pie visai nepieciešamām, jo īpaši amatos, kuros nepieciešama komunikācija.

"Laikā, kad Latvijas uzņēmējiem ir jācenšas palielināt sava efektivitāte un konkurētspēja ne tikai lokāli, bet arī starptautiskā līmenī, šādi nepamatoti ierosinājumi var tikai samazināt Latvijas darba devēju spēju konkurēt starpvalstu tirgū, tie palielinās administratīvos izdevumus, kā arī samazinās ekonomisko aktivitāti valstī," uzskata Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

Skaidrs, ka no uzņēmumu viedokļa ekonomiskās izaugsmes apstākļi, demogrāfiskā slodze un uzņēmuma konkurētspējas nodrošināšana pieprasa, lai darba devējiem būtu iespēja darba tirgū izvēlēties atbilstošas kvalifikācijas speciālistu konkrēta amata pienākumu izpildei. LIKTA kā visas nozares asociācija, kas pārstāv vairāk kā 80 informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju nozares darba devējus, iebilst pret likumprojektu "Grozījumi Darba likumā", kas apstiprināts 2.lasījumā un kopā ar Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas darba devēju konfederāciju aicina 3.lasījumā to noraidīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko