Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Atkāpjas Stīvs Džobss. Viņa vietā – Tims Kuks

Ir atkāpies Apple CEO Stīvs Džobss. Viņš vērsies pie uzņēmuma direktoru padomes ar lūgumu atbrīvot viņu no pildītajiem CEO pienākumiem un, sekojot pārejas plānam, uzticēt tos līdzšinējajam Apple COO Timam Kukam. Pats Stīvs Džobss ievēlēts par Apple valdes priekšsēdētāju un joprojām būs uzņēmuma darbinieks un direktors.

Tās, protams, savā ziņā ir veselas ēras beigas, taču Apple, kuru Džobss kopā ar Stīvu Vozņaku un Ronaldu Veinu dibināja 1976. gada 1. aprīlī, patiesībā visai ilgi apkārtējo pasauli pie šī soļa radināja – pēdējā laikā arvien vairāk uzņēmuma preses pasākumos redzējām arī citus Apple svarīgākos cilvēkus; arī vairāku Džobsa atvaļinājumu (ātrstēšanās nolūkos) laikā kompāniju vadīja Tims Kuks, tādējādi pierādot pasaulei, ka, par spīti tam, ka Apple cilvēku un tirgus uztverē tiek ārkārtīgi spēcīgi asociēta ar Stīvu Džobsu, uzņēmums ļoti labi spēj darboties arī, kad viņš ir prom.

Jebkurā gadījumā, Džobss ir paveicis milzu darbu kompānijā, sākot no tās dibināšanas un pirmajiem Macintosh, līdz kompānijas izglābšanai no bankrota 90-to gadu beigās un novešanai pie briljantā kompānijas finansu, tirgus un reputācijas stāvokļa, kāds tas ir šobrīd. Un, galvenais, ir radīti produkti, kuri veidojuši un veido datoru (visplašākajā nozīmē) un dizaina vēsturi.

Lūk, Stīva Džobsa vēstule:

To the Apple Board of Directors and the Apple Community: I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come. I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee. As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple. I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role. I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Lai nu kā, vēlēsim Stīvam labu veselību –viss pārējais viņam ir.Nav labāka brīža, lai atstātu vadītāja posteni, kā brīdis, kad tevis vadītā kompānija ir kļuvusi par vienu no varenākajiem un ietekmīgākajiem uzņēmumiem pasaulē.

Starp citu, viņa CEO alga vienmēr ir bijusi 1 ASV dolārs gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko