Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Blackmagic Design nāk klajā ar pieejamu digitālo kino kameru (video)

Nesenajā NAB izstādē Blackmagic Design nākusi klajā ar digitālo kino kameru tiem, kam budžets vai citi racionāli apsvērumi neļauj iegādāties kaut ko no RED vai ARRI kameru staļļiem, bet filmēšana ar SLR nešķiet laba doma – Blackmagic Cinema Camera.

Jo īpaši, ņemot vērā, ka jaunā Blackmagic Cinema Camera maksā lētāk par SLR kino līderi – Canon 5D Mark III – ap Ls 2000.

Blackmagic Cinema Camera SSD diskā spēj ierakstīt pat 12 bitu RAW 2,5K (2432 x 1366) izšķirtspējā. Šai gadījumā 256 GB SSD diskā varēsit saglabāt apmēram 30 minūtes (ar 24 fps). Tie, kam nekompresētie RAW vai CinemaDNG formāti nav nepieciešami, var izmantot industrijā plaši izmantotus kompresētos video formātus – Apple ProRes unDNxHD, kas ļaus samazināt faila apjomu līdz par 5 reizēm.

Blackmagic Cinema Camera ir savietojama ar jebkuru EF standarta optiku, un datoram to iespējams pieslēgt ar Thunderbolt palīdzību. Protams, var arī vienkārši izņemt kameras SSD disku, ielikt savā datorā un montēt uzņemto video.

Kopā ar kameru pircējs saņem arī DaVinci Resolve krāsu korekcijas programmatūru un Resolve USB dongle.

Īsāk sakot – labs variants kino uzņemt kārotājiem. Lai arī kamerai nav pilna kadra (35mm) matrica un vairākas lietas, kuras sastopam dārgajās profesionālajās kamerās, lielajam vairumam kino entuziastu tā spēj piedāvāt visu nepieciešamo. Kā zemāk redzamajā video saka Dans Mejs, "ja tu saliec kamerā visu, ko kāds var vēlēties, tu nonāc pie 30 tūkstošus maksājošas kameras. Mūsu mērķis bija cits".

Lūdzu, video, kurā Dans Mejs no Blackmagic Design stāsta par jauno kameru:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko