Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Cisco: globālā tīmekļa potenciāls – virs 14 miljardiem dolāru

Globālā tīmekļa attīstības potenciāls novērtēts uz 14 400 miljardiem ASV dolāru, ar šādu ziņojumu nākuši klajā pasaulē vadošie informācijas tehnoloģiju eksperti. Viens no šāda apgalvojuma iemesliem - 99 procenti pasaules informācijas vēl nav pieejama internetā. Pieprasījums pēc interneta pieejamības strauji pieaug, bet dažādu avotu datu pievienošana globālajam tīmeklim pieprasa jaunus tehnoloģiskos risinājumus.

Šis temats tika plaši apskatīts Cisco Connect Ziemeļeiropas valstu konferencē Rīgā, kas paralēli norisinājās 10 Ziemeļeiropas valstīs, sasniedzot kopējo dalībnieku skaitu Somijas un Baltijas valstīs - 1 300, bet kopējo skaitu – virs 4 000.

Internet of Everything – fenomens, kura pamatā ir cilvēku, procesu, datu un informācijas savienošana interneta vidē. Aprēķināts, ka līdz 2020. gadam globālajā tīklā būs 2,5 miljardi jaunu cilvēku un 37 miljardi jaunu lietu. Tas paver jaunas iespējas informācijas apkopošanā, apvienošanā, analizēšanā un izmantošanā.

„Pēdējo desmit gadu laikā ir vērojama milzīga interneta attīstība visā pasaulē. Pirms desmit gadiem es pat nevarēju iedomāties, ka korporatīvie tīkli, kas tobrīd pastāvēja tikai uzņēmumu iekšienē, būs pieejami arī mājās! Cisco uzņēmumam Latvijā ir stabils ikgadējs pieaugums 10% - 20% apmērā, kas liecina par straujo interneta attīstību Latvijā. Cisco kā Latvijā, tā arī visā pasaulē strauji virzās uz Internet of Everything konceptu, savienojot tīmeklī arvien jaunas ierīces,” uzsver Eduards Tutarašvilli, Cisco pārstāvis Latvijā.

Arvien jaunu datu pievienošanās tīklam nākotnē nozīmēs to, ka, piemēram, vecāka gadagājuma cilvēku veselības stāvoklim būs iespējams sekot, izmantojot apģērbā iestrādātus mazgājamus sensorus. Mājas apsildīšana un ventilācija nākotnē spēs reaģēt uz laikapstākļiem un mājas iemītnieku skaitu, bet lauksaimnieki, piemēram, varēs veikt izdevumu optimizāciju par iepērkamo lopbarību atbilstoši ganāmpulka apmēram.

”Tas, kas pašreiz notiek globālajā tīmeklī pielīdzināms ‘zelta drudzim’ un sadalāmā summa pietiktu loterijas 10 miljonu džekpotam katrai nedēļai nākamos 27 700 gadus. Internet for everything piedāvā ne tikai finansiālu ieguvumu, bet arī sabiedriski nozīmīgas iespējas, piemēram, iespēju sniegt sociālos pakalpojumus. Tradicionālais zelta rakšanas darba rīks ir lāpsta, bet mūsdienās zelta iegūšanā ir jāizmanto jaunākās tehnoloģijas”, stāsta Cisco izpilddirektors Somijā un Baltijā Esa Korvenma.

Aprēķināts, ka Internet for everyting uzņēmējdarbības potenciāls ir 14400 miljoni ASV dolāru, kas veidojas gan no uzņēmējdarbības potenciāla, gan ietaupījuma iespējām. Galvenie faktori ir, piemēram, darbinieku produktivitātes palielināšana par 2,5 biljoniem dolāru, efektīgāka ražošanas un loģistikas ķēžu darbība par 2,7 biljoniem, jaunu klientu radītie 3,7 biljonu ienākumi un inovācijas ciklu paātrināšanās rezultātā radītie 3,0 biljonu papildienākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko