Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

E-klase laidīs klajā skolvadības sistēmas mobilo versiju

Izglītības portāls E-klase mācību gada sākumā laidīs klajā skolvadības sistēmas mobilo versiju m.e-klase.lv. Plānots, ka E-klases mobilo versiju izmantos aptuveni 50 000 lietotāju dienā.

Ar mobilās versijas palīdzību skolēni un viņu vecāki varēs ātri un ērti uzzināt jaunākās atzīmes, uzdotos darbus mājās, kavējumus, kā arī visu citu, kas saistīts ar mācību gaitām.

“Skolvadības sistēmas mobilā versija tiek veidota tā, lai to būtu vienkārši, ātri un ērti lietot uz jebkura veida mobilā viedtelefona, kam ir interneta pieslēgums. Izmantojot mobilo versiju, skolēni un viņu vecāki varēs operatīvi sekot līdzi pašiem svarīgākajiem ierakstiem – atzīmēm, piezīmēm, kavējumiem un mājas darbiem, kā arī svarīgākās ziņas izglītības jomā. Plānots, ka mobilā versiju tiks papildināta arī ar personīgo laika plānotāju un dažādiem interaktīviem risinājumiem,” stāsta E-klases izstrādes vadītājs Jānis Kaģis.

E-klase ar projekta pakalpojumiem pašlaik nodrošina jau vairāk nekā  700 Latvijas skolu, kā arī aktīvi piesaista arvien jaunas profesionālās ievirzes, pirmskolas izglītības un interešu izglītības iestādes. Portālu ik dienu apmeklē vismaz 150 000 lietotāju un tajā ir reģistrēti aptuveni 15 000 skolotāju un 150 000 ģimeņu visa Latvijā.

“Projekts E-klase lietotāju vidū pierādījis sevi kā neaizstājamu palīgu mācību procesā. Skolotāji, skolēni un viņu vecāki augstu novērtē datu drošības kvalitāti un tehniskā atbalsta servisu. Nepārtraukti E-klasē tiek ieviesti arvien jauni papildinājumi, uzklausot lietotāju ierosinājumus, priekšlikumus un prasības, tāpēc plānots, ka drīz vien šāda mobilā versija būs pieejama arī skolotājiem,” papildina J.Kaģis.

Projekts E-klase tika izveidots 2005.gada sākumā ar mērķi atvieglot skolotājiem darbu, gatavojot dažādas atskaites un informējot skolēnus un viņu vecākus par sekmēm skolā. Projekta E-klase izstrādātājs un uzturētājs ir SIA Digitālās Ekonomikas Attīstības Centrs.

E-klase ir kļuvis par Latvijas lielāko izglītības portālu, kas piedāvā arī informatīvo klāstu ziņu veidā, bilžu galerijas, video un audio ierakstus, kā arī dažādas lietotāju saziņas iespējas forumā un E-klases pastā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko