Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Google un Mozilla izsaka bažas par pārlūku izvēles brīvību Windows 8

Google pievienojusies Mozillla (Firefox izstrādātājs) un publiski paudusi bažas par lietotāju brīvību interneta pārlūkprogrammas izvēlē Windows 8 operētājsistēmā.

Ja atceramies, tad pāris dienas atpakaļ populārās interneta pārlūkprogrammas izstrādātājs Mozilla publiski bažījās par to, ka lietotājam vienīgā pieejamā pārlūkprogramma Windows 8 planšetēm paredzētajā operētājsistēmas versijā – Windows RT – būs pašas Microsoft Internet Explorer.

Līdzīgu viedokli nule paudusi arī Google, sakot, ka šāda Microsoft rīcība samazinās konkurenci un rezultātā zaudēs ierīču gala lietotāji:We share the concerns Mozilla has raised regarding the Windows 8 environment restricting user choice and innovation. We've always welcomed innovation in the browser space across all platforms and strongly believe that having great competitors makes us all work harder. In the end, consumers and developers benefit the most from robust competition.

Domājams, ka ar Windows 8 environment Google šai gadījumā domā Windows RT, jo šobrīd nav nekādu pazīmju (un tas arī neliekas ticami), ka šādi ierobežojumi varētu būt arī "lielajam" Windows – kā nekā, Redmondā noteikti labi atceras, cik miljoni tika samaksāti EU konkurences uzraudzības iestādēm par ļoti līdzīgu lietu (kopš tā laika, instalējot OS, mūs sagaida logs ar piedāvājumu izvēlēties interneta pārlūkprogrammu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko