Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Jau no šodienas Baltijas valstīs pieejams jaunākais iPad Air

Tikai 9 dienas pēc Apple oficiālās prezentācijas San Francisko, jaunākais iPad Air sākot ar šodienu, 1. novembri, ir pieejams arī Baltijas valstīs, informē Apple pārstāvji AVAD Baltic.

Jau no šīs piektdienas planšetdatori, kas ir sasnieguši Latviju rekordātrumā, ir oficiāli pieejami Apple apstiprinātajos iDeal veikalos. iPad Air planšetdators ir pieejams sudraba un granītpelēkā krāsā. 16GB bezvadu interneta (wi-fi) modelis ir pieejams par 349 latiem (492 EUR), un 16GB 4G+ bezvadu interneta (wi-fi) modelis maksās 439 latus (619 EUR).

iPad Air ir piektās paaudzes Apple planšetdators, kas ir manāmi pārāks par iepriekšējiem modeļiem gan komforta, gan jaudas ziņā. Tas sver tikai 469 gramus un ir 7,5 mm biezs - par 20% plānāks un 28% vieglāks nekā ceturtās paaudzes iPad. Lai arī proporcijas ir mazākas, Apple, neapdraudot efektivitāti, padarījis planšetdatoru jaudīgāku.

64-bit dual-core A7 tehnoloģijas čips, kas ir izmantots iPad Air, ir divas reizes ātrāks nekā iepriekšējās iPad paaudzes produkti, un tiek pielīdzināts personālo datoru procesoru jaudai. Turklāt iekļautais M7 kustību koprocesors apkopo kompasa, akselerometra un žiroskopa datus un veicina jaudas efektivitāti.

Uzlabotā grafika un centrālā procesora (CPU) veiktspēja ļauj koriģēt fotogrāfijas, izmantot aplikācijas un spēles vēl ātrāk nekā iepriekš. Arī akumulatora darbības laiks netiek samazināts un ilgst līdz pat 10 stundām.

9,7 collu (24,6 cm) tīklenes (Retina) displejs nodrošina īpaši asas un reālistiskas detaļas un pieejamā OpenGL ES 3.0 versija ļauj izbaudīt pat vizuāli sarežģītākos efektus. iPad Air ir iebūvēti divi mikrofoni, piecu megapikseļu iSight foto kamera un 1080p HD video kamera.

Ierīce nāk komplektā ar iOS 7 operētājsistēmu, kas iekļauj jaunu lietotāja interfeisu un uzlabotas iezīmes, kā piemēram, kontrolcentru (Control Center), ziņojumu centru (Notification Center), uzlabotu daudzfunkcionālismu (Multitasking), Airdrop, Safari, Siri un citas. Tomēr viena no galvenajām iPad Air iezīmēm ir pieeja Apple aplikāciju e-veikalam (App Store), kas piedāvā jau pieejamu gandrīz 500 tūkstošus jaunu īpaši radītu aplikāciju klāstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko